"RIZNICA SRBIJE": Obeleževanje školske slave

Lj.B.

26. 01. 2023. u 12:36

ŠKOLE širom Srbije sutra obeležavaju školsku slavu Svetog Savu, a Ministarstvo prosvete tradicionalno organizuje i Svetosavsku akademiju pod nazivom "Riznica Srbije", koja će biti održana u MTS dvorani sa početkom u 20 časova.

РИЗНИЦА СРБИЈЕ: Обележевање школске славе

Foto: Arhiva

U posebno osmišljenom kulturno-umetničkom programu učestvovaće talentovana deca, učenici, studenti iz cele Srbije.

- Na ovaj način Ministarstvo će široj javnosti predstaviti značaj obrazovanja i vaspitanja, dobitnike Svetosavske nagrade i ukazati na značaj prvog sprskog arhiepiskopa, velikog srpskog prosvetitelja i zaštitnika školstva Svetog Save - navod eiz ovog resora.

U holu dvorane, biće prikazani umetnički radovi učenika dve srednje škole - "Tehnoart Beograd" i Škole za dizajn, a pre početka Akademije učenici Muzičke škole "Stevan Mokranjac" i Hora Bogoslovija održaće mini koncert. Gledaoci u Srbiji i u dijaspori biće u mogućnosti da prate ovaj kulturno-umetnički program u direktnom prenosu i putem satelita na programu RTS 2.

U Vladi Srbije uručiće se pojedincima i institucijama Svetosavske nagrade za 2022. godinu.

Dobitnicima će Svetosavska nagrada biti uručena za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse, razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a