BOGATIJA ŠKOLSKA BIBLIOTEKA Poklon lokalne samouprave OŠ "Dragan Đoković Uča" u Lađevcima kod Kraljeva

G. ĆIROVIĆ

26. 01. 2023. u 10:57

Fond školske biblioteke OŠ „Dragan Đoković Uča“ u Lađevcima kod Kraljeva, koji u matičnoj ustanovi ima 4.500, a u izdvojenim odeljenjima još oko 2.800 knjiga, zahvaljujući donaciji lokalne samouprave bogatiji je za 100 novih naslova.

БОГАТИЈА ШКОЛСКА БИБЛИОТЕКА Поклон локалне самоуправе ОШ Драган Ђоковић Уча у Лађевцима код Краљева

GU u Kraljevu

Ovaj vredan poklon školi je uručio dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva koji je potom prisustvovao času srpskog jezika i književnosti u petom razredu.

- Za razliku od svojih vršnjaka koja žive u velikim gradovima, ova deca uz učenje pomažu i svojim roditeljima u seoskim poslovima. Oni još kao mali doprinose razvoju svojih domaćinstava, svojih mesta. Oni od malena znaju i šta je rad i šta je trud i da, kao što vredno rade, moraju vredno i da uče, Zato ovaj skromni poklon za njih ima još veći značaj – rekao je gradonačelnik Terzić.

GU u Kraljevu

Nove knjige u školskoj biblioteci

Prema rečima direktorke Jelene Trnavac, matičnu školu u Lađevcima, pohađa 117 učenika od petog do osmog razreda, raspoređenih u šest odeljenja, dok u okolnim selima Gornji Lađevci, Tavnik, Obrva, Cvetke i Miločaj, funkcioniše pet izdvojenih školskih objekata, u kojima nastavu u 11 odeljenja ukupno pohađa 104 đaka nižih razreda.

- Naši đaci koriste biblioteku u znatnoj meri, ali svakako je poželjno da još više poboljšamo čitalačku kulturu među njima jer znamo da danas, u doba digitalizacije, učenici više pribegavaju digitalnim udžbenicima, PDF formatima a manje pisanoj reči – rekla je direktorka Trnavac zahvaljujući se na knjigama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)