SVETI SAVA SVETLI I OSVETLJAVA: Izložba radova šabačkih đaka otvorena u gradskoj biblioteci

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

26. 01. 2023. u 18:34

„SVETI Sava, svetli i osvetljava“, naziv je izložbe, koja je svečano otvorena u Biblioteci šabačkoj, gde je predstavljen 30 radova od 100 pristiglih iz svih škola šabačkog kraja.

СВЕТИ САВА СВЕТЛИ И ОСВЕТЉАВА: Изложба радова шабачких ђака отворена у градској библиотеци

foto :V.Mitrić

Uručene su tri ravnopravne nagrade i jedna specijalna,konkurs je bio namenjen učenicima od 5. do 8. razreda koji pohađaju školu u gradu na Savi i ovdašnjim selima.

Likovna ostvarenja su, kako je rečeno na otvaranju ove kulture svetkovine „ nadahnuta pričama, legendama i poslovicama o Svetom Savi“. Žiri su činile članice Saveta galerije Biblioteke šabačke – Tatjana Marković, Sonja Petrović Jagić, Mina Stupar i Kristina Aleksić.

Nagrađeni su Mila Lazarević, učenica OŠ „Nikolaj Velimirović“, izdvojeno Odeljenje u Dobriću, Lenka Jelesić – OŠ „Janko Veselinović“, Andrijana Milenković – OŠ „Majur“, Teodora Mihajlović – OŠ „Janko Veselinović“.Posebnu nagradu za zalaganje i rad sa učenicima dobila je Radmila Bajić, nastavnica likovnog iz škole „Janko Veselinović“, čiji su učenici poslali oko 30 radova na konkurs. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ENGLESKA ODLEPILA ZA SRBINOM: Milan Tarot raspametio Britaniju zbog EURO 2024! On je naslednik Nostradamusa!