SPORTISTIMA U VOJVODINI GOTOVO DVOSTRUKO VIŠE SREDSTAVA : Budžet Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu

S. BAJIĆ

25. 01. 2023. u 14:21

POKRAJINSKI sekretarijat za sport i omladinu će 1. februara raspisati konkurse u oblastima razvoja sporta, sportske infrastrukture i omladinske politike, a za projekte u tim oblastima za ovu godinu u pokrajinskom budžetu obazbeđeno je znatno više novca nego prethodne godine.

СПОРТИСТИМА У ВОЈВОДИНИ ГОТОВО ДВОСТРУКО ВИШЕ СРЕДСТАВА : Буџет Покрајинског секретаријата за спорт и омладину

Pres služba pokrajinske vlade

 To je danas u razgovoru sa novinarima u zgradi Vlade Vojvodine, potvrdio Dane Basta, resorni sekretar i naglasio da je najviše sredstava namenjeno za razvoj sportske infrastrukture, 225 miliona dinara, skoro dvostruko više nego lane.

- Ovim, znatno većim ulaganjem u sportsku infrastrukturu, obezbedićemo našim sportistima na lokalnom nivou mnogo bolje uslove za bavljenje sportom- kaže Basta. - Za doprinos razvoju sistema sporta predviđeno je 65,6 miliona dinara, a sredstva za tu namenu lane su iznosila 43,6 miliona. Za konkurs za organizaciju i učešće na međunarodnim manifestacijama od značaja za AP Vojvodinu, izdvojeno je 30 miliona dinara.

Povećana su i sredstva za afirmaciju žena u sportu, pa je ovogodišnji budžet 10 miliona dinara, za afirmaciju školskog i univerzitetskog sporta izdvojeno je osam miliona dinara. U omladinskom sektoru biće raspisana tri konkursa a za sprovođenje omladinske politike opredeljeno je 28 miliona dinara, za osnaživanje i osnivanje kancelarija za mlade, pet miliona, a Fond za talente će na raspolaganju imati tri miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OD RUDOG POLJA DO KRALJEVA: Kraljevčani danas obeležavaju imendan svog grada