TRI DECENIJE DRAMSKOG STUDIJA MLADIH: Za jubilej izložba o više od 160 predstava (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

20. 01. 2023. u 15:50

IZLOŽBA "Igra i uspomene", povodom 30-tog rođendana  Dramskog studija za mlade pri zrenjaninskom Narodnom pozorištu Toša Jovanović biće od četvrtka 26. januara od 19 časova, postavljena u foajeu pozorišta.

ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ ДРАМСКОГ СТУДИЈА МЛАДИХ: За јубилеј изложба о више од 160 представа  (ФОТО)

NP Toša Jovanović Zrenjanin

Postavka ima i deo koji čini poseban osvrt na glumca i osnivača Dramskog studija za mlade, Miloja Bucu Ivanovića, nekadašnju prvakinju dramskog ansambla Svetlanu Utješanović, kao i glumice današnjeg dramskog ansambla i mentorke u radu sa mladima, Vesnu Varićak, Sanju Radišić i Jelenu Kesić.

Izložba će biti otvorena do sredine februara, a inicijator i autor izložbe Verica Nemet, pripremila je brojne originalne materijale, fotografije sa predstava, proba, festivala, takmičenja, kao i sačuvane diplome, plakate, flajere i izvode iz štampe, po hronološkoj liniji koja se proteže duž osam metara, kao noseći segment izložbe.

- Za tri decenije Dramskog studija u Zrenjaninu odigrano je više od 160 predstava, 40 jedinstvenih naslova poput Tražim pomilovanje, Traktat o sluškinjama, Ožalošćena porodica, San letnje noći i brojnih dugih  - naglašava Verica Nemet uz napomenu da je kreirano i nekoliko kratkometražnih filmova poput Viza Dream, Umetničko klizanje, Jutro, kao i jedna nekomercijalna drama Indijsko plavetnilo i da će na izložbi biti izložene knjige po kojima su rađene određene predstave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)