TRI MILIONA ZA MARINU: Investicioni planovi za 2023. u opštini Veliko Gradište

D. N.

04. 01. 2023. u 06:15

JEDNA od najvažnijih investicija u 2023. godini u Opštini Veliko Gradište jeste gradnja savremene marine za čamce i jahte na Dunavu u blizini Srebrnog jezera.

ТРИ МИЛИОНА ЗА МАРИНУ: Инвестициони планови за 2023. у општини Велико Градиште

Foto D. N.

Ugovor za izgradnju potpisan je u februaru prošle godine, a do kraja ove trebalo bi da bude i realizovan. Radove će zajednički finansirati lokalna samouprava i Ministarstvo turizma, koje je za te namene izdvojilo tri miliona dinara.

- Izgradnja marine omogućiće i gradnju hotela sa četiri zvezdice, koje započinju dva investitora, na površini od dva hektara na Špicu i 3,5 hektara pored teniskih terena - rekao je Dragan Milić, predsednik Opštine Veliko Gradište.

Osim gradnje marine, u ovoj podunavskoj opštini u toku godine planiraju i početak priključivanja korisnika na gasovod, koji je još ranije kompletno izgrađen, jer ima više od 500 zainteresovanih.

Urađen je i projekat vodovodne mreže, čijom realizacijom će vodovod stići do još desetak sela. To je projekat vredan oko 10 miliona evra, pa je zahtev za pomoć poslat ministarstvima i Vladi Srbije.

- I za kanalizacionu i vodovodnu mrežu oko samog Srebrnog jezera intenzivno se, uz pomoć države, vode pregovori sa inostranim donatorima. Za te namene, kao i za čišćenje jezera, treba obezbediti oko 20 miliona evra - rekao je Milić.

E-SKUPŠTINA

VELIKO Gradište uvelo je e-skupštinu, čime je povećana efikasnost rada odbornika i postignuta ušteda u materijalu. Vrednost tog projekta je 20 miliona dinara, od kojih je 10 obezbeđeno preko Ministarstva državne uprave, a naša opština participirala je sa oko četiri miliona dinara, rekao je Vladimir Štrbac, predsednik SO Veliko Gradište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)