DOM ZDRAVLJA U JAGODINI POZIVA RODITELJE: Vakcinišite decu MMR vakcinom

Z. GLIGORIJEVIĆ

19. 01. 2023. u 17:26

DOM zdravlja Jagodina u saradnji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, Institutom za javno zdravlje Srbije i Zavodom za javno zdravlje Ćuprija „Pomoravlje“ u Ćupriji, organizuje imunizaciju propuštenih godišta vakcinom protiv malih boginja, zaušaka i crvenke (MMR vakcinom).

ДОМ ЗДРАВЉА У ЈАГОДИНИ ПОЗИВА РОДИТЕЉЕ: Вакцинишите децу ММР вакцином

Foto: Dom zdravlja Jagodina

Dom zdravlja u Jagodini poziva roditelje da odvedu decu kod izabranog lekara, vakcinišu ga i spreče da se razboli, ali i da spreče pojavu epidemije. Imunizacija se radi svakog dana od 8 do 19 časova.

Primarna vakcinacija protiv malih boginja, zaušaka i rubele sprovodi se kod dece od navršenih 12 meseci jednom dozom kombinovane žive vakcine protiv malih boginja, zaušaka i rubele – MMR vakcina (M-M-R-VaxPRO) i treba je sprovesti pravovremeno do navršenih 15 meseci života.

Revakcinacija, odnosno druga doza protiv malih boginja, zaušaka i rubele sprovodi se primenom MMR vakcine (M-M-R-VaxPRO) pre upisa u prvi razred osnovne škole, a izuzetno u toku prvog razreda osnovne škole.

Neimunizovana i nepotpuno imunizovana lica, izuzev onih kod kojih postoje

trajne kontraindikacijama, treba da se vakcinišu nedostajućim dozama MMR vakcine do navršenih 18 godina života, a prema epidemiološkim indikacijama i kasnije.

Minimalni razmak između davanje dve doze MMR vakcine iznosi četiri nedelje. Vakcina se daje godinama unazad i potpuno je bezbedna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!