MILAN ĐURIĆ OSUDIO NAPAD NA NOVOSADSKI LOKAL: U našem gradu nedopustivo je nasilje i raspirivanje nacionalne i verske mržnje

Lj.P.

16. 01. 2023. u 15:09

POVOM vandalskog napada na novosadski lokal „Crni ovan“, u kojem su dve osobe povređene, reagovao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

МИЛАН ЂУРИЋ ОСУДИО НАПАД НА НОВОСАДСКИ ЛОКАЛ: У нашем граду недопустиво је насиље и распиривање националне и верске мржње

FOTO: NENAD KARLIĆ

-Čestitam Policijskoj upravi Novi Sad na brzoj i efikasnoj akciji na otkrivanju i privođenju troje osumnjičenih za nasilništvo u centru Novog Sada. Apsolutno je nedopustivo nasilje, kao i raspirivanje nacionalne i verske mržnje i netolerancije u našem gradu koji vekovima neguje zajedništvo, dobre komšijske odnose i antifašističku tradiciju- rekao je Milan Đurić.

On je takođe rekao, da očekuje  da će daljom istragom biti utvrđeni svi detalji ovog incidenta, i da će biti adekvatno kažnjeni oni koji su učestvovali u njemu.

Podsećamo, novosadska policija je danas saopštila da su posle sinoćog incidenta, uhapšeni M.G. (21), S.D. (22) i D.A. (23) iz Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo nasilničko ponašanje. Sumnja se da su, sinoć, njih trojica nasilno ušla u jedan ugostiteljski objekat u centru grada, tako što su razbili staklo na ulaznim vratima koje je lakše povredilo jednu osobu u lokalu.

Naknadno je i vlasnik lokala prijavio povrede koje nije mogla da potvrdi ekipa HMP, pa je upućen na dalju dijagnostiku. Policija je kod osumnjičenih pronašla predmete koje su, kako se sumnja, koristili prilikom izvršenja krivičnog dela.

Sva trojica biće privedena na saslušanje osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja