SMOTRA UZ "ŠOFERSKU ZAKUSKU": U Novom Sadu Savez vozača Vojvodine obeležio svoj dan izložbom automobila i drugih vozila ispred Spensa

Slobodan Bajić

15. 01. 2023. u 18:37

MINI "salonom automobila", na kojem su bila izložena vremešnija vozila, oldtajmeri, dorađivani četvorotočkaši, modifikovani i "frizirani" lepotani, transportna vozila... juče su na platou "Vujadin Boškov" ispred "Spensa" u Novom Sadu, članovi Saveza vozača Vojvodine obeležili Međunarodni dan vozača i auto-mehaničara.

СМОТРА УЗ ШОФЕРСКУ ЗАКУСКУ: У Новом Саду Савез возача Војводине обележио свој дан изложбом аутомобила и других возила испред Спенса

Foto S. B.

Vozači različitih modela transporta, autobusa, kamiona, predstavnici raznih udruženja u oblasti saobraćaja, kao i gradskih struktura, na ovoj su smotri razmenjivali iskustva i ukazali na predstojeće planove.

- Okupljamo se na tradicionalnom druženju sa kojeg šaljemo apel da se u saobraćaju mnogo više pažnje obrati na bezbednost, toleranciju i saradnju na putu - kaže Marko Topo, predsednik Saveza vozača Vojvodine, koji broji oko 5.000 članova.

- Tu su vozači svih kategorija i zajedno pripremamo i planiramo projekte za godinu koja je upravo počela.

Miljenik mnogih vozača, Foto S. B.

Svakako, neizostavno je prisustvo predstavnika javnih preduzeća, auto-škola, raznih klubova, jer svi zajedno stavljamo kapacitete u interesu saobraćaja i bezbednosti na putevima.

Nisu okupljeni zaobišli ni goruću temu odlaska značajnog broja profesionalnih vozača u inostranstvo. Mogućnost mnogo bolje zarade čini da sve više šofera i auto-mehaničara svoju budućnost traži u drugim zemljama. Zato će udruženje sa državom tražiti rešenja koja bi poboljšala njihov položaj.

Foto S. B.

Aleksandar Kravić, član Gradskog veća za saobraćaj i puteve, u prvi plan je istakao činjenicu da je upravo na njihov dan potrebno podsetiti se da su vozači i auto-mehaničari važan deo društva, s obzirom na to, kako je rekao, da im poveravamo svoje živote.

Druženje vozača i auto-mehaničara zaključeno je u prostorijama Saveza vozača Vojvodine u blizini "Spensa", na prigodnom koktelu uz živu muziku i neizostavnu "šofersku zakusku".

- To podrazumeva slano i jako, od kulena i kobasica, do šunke i slanine - objasnio je Topo.

Deo predstavljenih automobila, Foto S. B.

BOLjE PLATE

- NAJVAŽNIJE je da se vozačima poboljšaju uslovi, da im se povećaju plate kako bi radili još bolje. Savez vozača Vojvodine svojim aktivnostima doprinosi da se priče o problemima predoče javnosti i upravo u zajedničkom interesu, budu rešeni - rekao je Aleksandar Kravić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona