NOVOSADSKI BLOK DOBIO NOVA IGRALIŠTA: Investicija iz gradskog budžeta vredna 57,5 miliona dinara

Z. GRUMIĆ

11. 01. 2023. u 14:46

STANARIMA bloka zgrada uz Ulicu Turgenjeva u Novom Sadu predata su na korišćenje novoizgrađena ili detaljno obnovljena igrališta za decu, teretana na otvorenom, pešačke staze, zelene površine i drugi sadržaji kojima su ti prostori postali prijatno mesto za okupljanje i druženje svih generacija.

НОВОСАДСКИ БЛОК ДОБИО НОВА ИГРАЛИШТА: Инвестиција из градског буџета вредна 57,5 милиона динара

Pres služba Grada Novog Sada

Te dve uređene površine, za koje je iz lanjskog budžeta grada izdvojeno 57,5 miliona dinara, obišao je danas gradonačelnik Milan Đurić sa svojim saradnicima.

- Nastavićemo da ulažemo u uređivanje blokovskih površina u našem gradu. To je izuzetno važno, pre svega za decu koja se ovde igraju kao i za najstarije sugrađane jer su ovo mesta na kojima se oni rado okupljaju i druže sa svojim komšijama – uzjavio je gradonačelnik novinarima.

Đurić je podsetio da je protekle godine novim sadržajima obogaćen i prostor bloka između četiri kule kod Kvantaške pijace kao i da se blokovsko uređenje radi u Ulici Bate Brkića i na još nekoliko lokacija u gradu.

U budžetu grada za ovu godinu opredelili smo 80 miliona dinara za uređenje blokovskih površina a nadamo se da ćemo u rebalansu i uz podršku AP Vojvodine izdvojiti i dodatna sredstva za tu namenu – dodao je gradonačelnik.

Radovima na obema stranama Ulice Turgenjeva, Završenim krajem prošlog meseca, rekonstrusane su betonske i asfaltne pešačke staze i izgrađene nove, rekonstruisani košarkaški i teren za mali fudbal, postavljena teretane na otvorenom, izgrađeno dečje igralište. Postavljeno je novih 30 klupa za sedenje i 24 kante za otpad i obavljeno kompletno hortikulturno uređenje prostora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)