TIBITA PRVA BEBA: U Novoj godini devojčica obradovala Zrenjanin (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

02. 01. 2023. u 10:28

PO tradiciji, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura posetio je Ginekološko akušersko odeljenje zrenjaninske Bolnice i uručio poklon pakete sa opremom i kozmetikom za bebe.

ТИБИТА ПРВА БЕБА: У Новој години девојчица обрадовала Зрењанин (ФОТО)

grad Zrenjanin

Prva beba rođena u Novoj godini je devojčica Tibita Cirok, rođena 1. januara u 7.50 časova, teška 3,450 kg i 52 centimetra, a njena majka Dijana, iz Zrenjanina, na poklon od grada dobila je i auto sedište.

Uz napomenu da će bolnica dobiti još jedan 3D ultrazvučni aparat, čime će biti maksimalno opremljena kada je u pitanju dijagnostika, gradonačelnik Salapura spomenuo je i ne baš prijatan podatak, da je u protekloj godini u Zrenjaninu rođeno 100 beba manje u odnosu na 2021. godinu.

- Problem o kojem moramo razmišljati sistemski i uz pomoć države, stvarati boljie uslove za ostvarenje roditeljstva - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina.

Ginekolog akušer, Aleksandar Beljac, izneo je podatke, da je u zrenjaninskom porodilištu tokom protekle godine obavljen 1.171 porođaj i rođeno 607 dečaka i 592 devojčice, uz 17 blizanaca.

- Srećna sam što trenutno u porodilištu imamo 19 beba, od kojih su tri rođene 1. januara i sve bebe i majke su u dobrom zdravstvenom stanju - naglasila je dr Svjetlana Ždrale, šef Odseka neonatologije zrenjaninske bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)