OVAKVA NOVOGODIŠNJA JELKA NE VIĐA SE SVAKI DAN: Negotinski gimnazijalci napravili ukras od epruveta, molekula i atoma (FOTO)

S. M. J.

28. 12. 2022. u 20:48

UČENICI Negotinske gimnazije jelke u svojoj školi okitili su – molekulima, atomima i epruvetama.

ОВАКВА НОВОГОДИШЊА ЈЕЛКА НЕ ВИЂА СЕ СВАКИ ДАН: Неготински гимназијалци направили украс од епрувета, молекула и атома (ФОТО)

Foto: S.M.Jovanović

Da se hemija uči i na kreativni način pokazala je Olivera Negoicić Zlatković, profesor hemije u Negotinskoj gimnaziji koja je sa svojim đacima ovih dana ukrašavala uz pomoć hemije hodnike ove vaspitno obrazovne ustanove koja postoji od 1839. godine.

-Hemija je svuda oko nas. Kroz laboratorijske vežbe i projektne zadatke došli smo na ideju da ove godine novogodišnja dekoracija u školi bude drugačija i u znaku hemije. Hteli smo da pokažemo da hemija nije bauk, nisu samo formule, da je hemija igra, jer dok se ljudi igraju oni su deca. Učenici naše gimnazije odlično poznaju hemiju jer prvih mesec dana u prvoj godini učimo da hemija nije opasna jer i nož može da vas poseče kada ste mali i dok ne naučite da ga koristite - kaže Olivera Negoicić Zlatković, profesor hemije.

Tako je njihova novogodišnja jelka u znaku raznobojnih hemijskih rastvora, a hodnici prepuni molekula i atoma.

Foto: S.M.Jovanović

 

U realizaciji ovih kreativnih zadataka iz hemije učestvovali su učenici drugog i trećeg razreda koji su i na taj način demonstrirali – znanje.

BONUS VIDEO - BLIŽI SE NOVA GODINA: Ali, ko slavi prvi, a ko poslednji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)