PAKETIĆI ZA 1.850 MALIŠANA: Jagdinski dečaci i devojčice dobili novogodišnje poklone (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

27. 12. 2022. u 17:29

IZ muziku, animatore i nezaobilaznog Deda Mraza, 1.850 mališana iz sedam gradskih objekata i 33 izdvojena odeljenja u selima Predškolske ustanove "Pionir“ dobilo je novogodišnje paketiće.

ПАКЕТИЋИ ЗА 1.850 МАЛИШАНА: Јагдински дечаци и девојчице добили новогодишње поклоне (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Organizator najsrećnijeg dana za najmlađe bili su PU "Pionir" i Skupština grada Jagodina.

- Deca se ovom danu najviše raduju. Inače, naša deca vole da proslavljaju sve naše praznike ovde, ali podela paketića je za njih nešto najlepše. Mi smo pripremili, u organizaciji Skupštine grada Jagodine i ove godine, ali i prošle, paketiće za sve mališane naše predškolske ustanove. Ukupno je podeljeno 1.850 paketića – rekla je direktorka Predškolske ustanove "Pionir“ Violeta Nikolić.

Ona je mališanima poželela da deca budu zdrava i da ih bude još više.

- Možemo da se pohvalimo da imamo više upisanih mališana i da su i 2020., 2021. i 2022. godina uspešne što se tiče nataliteta u našoj opštini. Neka sledeća bude još bolja – dodala je direktorka.

Veselo je bilo i u Zoološkom vrtu "Tigar", koji je sa jednom privatnom kompanijom iz Jagodine obradovao 67 đaka Škole za decu oštećenog sluha i govora "11. maj" u Jagodini, koji su obišli zoo vrt i fotografisali se sa Deda Mrazom.

- Naša ideja bila je da malo pokrenemo privatne kompanije, kako bi intenzivnije počele da razmišljaju po tom pitanju. Mi smo, kao javno preduzeće, donekle smo u mogućnosti, ali mislim da bi privatnici trebalo malo više da se uključe i da na lokalu pomognu deci u ovim prilikama. Učenici škole su prezadovoljni, kao i njihovi roditelji – ocenila je direktorka ZOO vrta "Tigar" u Jagodini Ivana Ristić Ilić.

Darivanje je najlepše doba za svu decu, smatra psiholog u Školi sa decom oštećenog sluha i govora "11. maj" u Jagodini Dragana Popović i dodaje:

- Odazvali smo se pozivu zoo vrta da naši učenici dođu ovde i da provedu jedan dan i da dobiju novogodišnje paketiće. Često smo gosti zoološkog vrta, kako sa učenicima osnovne, tako i sa đacima srednje škole.

BONUS VIDEO - BLIŽI SE NOVA GODINA: Ali, ko slavi prvi, a ko poslednji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PEČAT VEKOVNOM PRIJATELJSTVU: Izložba „Kraljevo u srpsko-francuskim vezama“ povodom imendana grada na Ibru (FOTO)