„MOZAICI ČULNOG“: Grupna izložba Galerije umetnosti Priština i Doma kulture „Gračanica“

D. Z.

25. 12. 2022. u 19:01

GALERIJA umetnosti Priština i Dom kulture „Gračanica“ predstaviće grupnu izložbu novih članova najstarijeg srpskog udruženja likovnih umetnika „Lada“ pod nazivom „Mozaici čulnog“.

„МОЗАИЦИ ЧУЛНОГ“: Групна изложба Галерије уметности Приштина и Дома културе „Грачаница“

foto Dom kulture

Postavka se kako navode iz Doma kulture sastoji od devet dela, isto toliko umetnika, koji skupa čine svojevrsni mozaik čulnosti.

- Sva različitost i lična poetika stapaju se u autentičan diskurs, a to je visok nivo estetskih vrednosti i načela, kao i nesporan umetnički kvalitet. Radovi eminentnih umetnika, od kojih su većina univerzitetski profesori i jedan akademik, opravdavaju prirodu našeg htenja da se i Gračanica nađe na mapi privilegovanih mesta, gde se organizuju izložbe elitnih pojedinaca i udruženja - ističe se u soapštenju.

Dodaju da izložba novih članova udruženja vizuelnih umetnosti „Lada“ u Gračanici predstavlja želju Galerije umetnosti Priština i Doma kulture Gračanica za povezivanjem sa relevantnim umetničkim institucijama, umetnicima i udruženjima.

-„Lada“ je naše najstarije umetničko udruženje i baštini tradiciju afirmacije srpske kulture i umetnosti. “ – stoji u predgovoru kataloga.

Svečano otvaranje izložbe je u sutra, 26. decembra od 19 časova u Galeriji Doma kulture Gračanica i Galeriji umetnosti Priština.   Pokrovitelj izložbe je Ministarstvo kulture Republike Srbije, Grad Priština i Opština Gračanica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)