SELA MORAJU DA ŽIVE! U Subotici vode računa o svim delovima grada i ravnomerno ulažu u prigradska naselja

J. LEMAJIĆ

22. 12. 2022. u 11:20

TURISTIČKO-manifestacioni trg u Čantaviru, nedavno završen, samo je jedan od pokazatelja kako Grad Subotica ravnomerno ulaže i u gradska i u prigradska naselja. Potpuno novi izgled dobio je centralni trg u Bajmoku, susedno Mišićevo dobilo je bunar, Novi Žednik vrtić, Ljutovo košarkaški teren i asfaltirane ulice, na koje su čekali decenijama.

СЕЛА МОРАЈУ ДА ЖИВЕ! У Суботици воде рачуна о свим деловима града и равномерно улажу у приградска насеља

Foto: J.Lemajić

U Čantaviru i Bajmoku postavljena su montažna klizališta, kako bi mališani na selu uživali u zimskim čarolijama kao vršnjaci u centru grada.

U Čantaviru je otvoren Turističko-manifestacioni trg, gde će biti pijaca, održavati vašari, ali i različite manifestacije i festivali. U izgradnju trga koji se prostire na 8.700 kvadratnih metara uloženo je 54,5 miliona dinara, koje su obezbedili Ministarstvo privrede i Grad Subotica. Sam prostor natkrivene konstrukcije zauzima 1.721 kvadrat, gde se trenutno nalazi oko 180 tezgi, a biće postavljeno još 60.

KANALIZACIJA

OČEKUJEMO da uskoro počnu radovi i na projektku "Čista Srbija", u okviru koga će Čantavir dobiti 25 kilometara kanalizacione mreže i prečistač otpadnih voda - rekao je Bakić. - U okviru istog projekta, kanalizacija i prečistač će stići u Bajmok, a sama kanalizacija i na Palić.

 - Zahvaljujem Ministarstvu privrede koje je prepoznalo značaj ovog projekta, kako za Čantavir, tako i za Grad Suboticu, kao i drugima koji su dali svoj doprinos u realizaciji ovog projekta. Prethodni izgled trga nije bio funkcionalan, nije zadovoljavao potrebe Čantaviraca, ni u oblasti privrede, ni u turizmu, a nije bio ni za javne manifestacije. Sada građani imaju moderan, savremen, višefunkcionalan i reprezentativan uređen javni prostor. Ovo je pokazatelj da sve što obećamo i ispunimo, ali i da vodimo računa o svim delovima grada - poručio je gradonačelnik Stevan Bakić. - Ovim smo podržali razvoj male privrede, podigli smo kvalitet života građana, podržali stare zanate, stvorili uslove za nova zapošljavanja, ali i da mladi ostanu na selu.

U godini na izmaku uloženo je više nego ikada u revitalizaciju ulica i atarskih puteva u prigradskim naseljima, što je za poljoprivrednike od velikog značaja. Grad pomaže i brojne manifestacije koje se održavaju na selima, jer su, kako nadležni često naglašavaju, oni mesto okupljanja, čuvanja tradicije, ali i dokaz da sela i dalje žive.

Foto: Novosti

Tekst potpisa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)