KASA TEŠKA 3.67 MILIJARDI: Čajetinska u 2023. godini dve trećine budžeta namenila je investicijama

A. ROVČANIN

15. 12. 2022. u 17:46

BUDžET Čajetine za narednu godinu je planirano da bude 3.67 milijardi dinara i razvojnog je karaktera, jer je 65 odsto predviđeno za investicija, a samo sedam odsto za lične dohotke.

КАСА ТЕШКА 3.67 МИЛИЈАРДИ: Чајетинска у 2023. години две трећине буџета наменила је инвестицијама

Foto: Printskrin Jujtub/ Cycling POV

Pored ovih sredstava, veliki broj investicija finansiramo sredstvima investitora, tako da očekujem da će sa tim sredstvima budžet iznositi oko pet milijardi dinara, koliki je otprilike bio i ove godine – rekao je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić nakon današnje sednice.


Usvojenim budžetom je planirano 500 miliona dinara za izgradnju novih puteva i ulica, kao i dodatnih 100 miliona za njihovu rekonstrukciju i održavanje. Planirana su sredstva za nastavak izgradnje vodovoda Sušičko vrelo, za rekonstrukciju magistralnog cevovoda od Ribnice ka Zlatiboru, kao i izgradnju sekundarnih mreža vodovoda na Zlatiboru, u Čajetini i u seoskim mesnim zajednicama.

Planirano je i 90 miliona dinara za ulaganje u mlekaru i agro biznis centar u Krivoj Reci, 35 miliona za izgradnju reciklažnog dvorišta na Zlatiboru u okviru lokalnog komunalnog javnog preduzeća, kao i za ostale infrastrukturne projekte, od izgradnje sportskih terena, do dečijih parkova, pešačkih staza i izgradnju i održavanje javne rasvete.

- Siguran sam da ćemo i u narednoj godini uspeti da realizujemo dosta značajnih i kapitalnih projekata, baš kao i ove godine, u kojoj smo uradili blizu 100 kilometara puteva i ulica na teritoriji opštine Čajetina - nastavio je Đurić. - Pored izgradnje nove putne infrastrukture, imamo i ugovorene poslove čija realizacija nije ostvarena u toku ove i čiji završetak očekujemo u narednoj godini.

Na današnjoj skupštinskoj sednici je imenovan direktor Komunalnog javnog preduzeća Zlatibor, doneto je nekoliko odluka o dokupima zemljišta neposrednom pogodbom radi ispravka granica katastarskih parcela i usvojen je Plan detaljne regulacije za Ski centar Tornik.

- Usvojen je statut preduzeća "Zoo higijena", a na prethodnim sednicama smo imenovali vršioca dužnost direktora, kao i Nadzorni odbor, koji je usvojio ovaj statut a odbornici su ga danas potvrdili na skupštini, čime su doneti svi pravni akti ovog preduzeća i 1. januara 2023. godine ono kreću sa radom. U budžetu smo planirali sredstva za početak njihovog rada, a radimo na izradi projektne dokumentacije za izgradnju prihvatilišta za pse, tako da očekujem da to u punom kapacitetu profunkcioniše već do kraja godine - dodao je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)