ISPRAVLJENA NEPRAVDA: Vukašinu (10) iz Aleksinca vraćena zlatna medalja uzeta na postolju

J. Ć.

15. 12. 2022. u 18:06

VUKAŠIN Stojković (10), učenik četvrtog razreda OŠ „Ljupče Nikolić“ iz Aleksinca dobio je nazad medalju i diplomu koja mu je uskraćena 29. novembra kada mu je oduzeta na školskom plivačkom takmičenju grada Niša, zbog navodnih nepravilnosti.

ИСПРАВЉЕНА НЕПРАВДА: Вукашину (10) из Алексинца враћена златна медаља узета на постољу

Foto: Privatna arhiva

Ministarstvo omladine i sporta i Savez za školski sport republike Srbije njemu i još trojici njegovih drugova, poslalo je medalje i diplome za uspeh na plivačkom takmičenju kada nisu dobili odličja sa obrazloženjem da su nagrade rezervisane samo za učesnike iz Niša.

Podsetimo, nakon što je proglašen za pobednika u plivanju u svojoj kategoriji, učeniku čevrtog razreda iz Aleksinca sa grudi je skinuto zlatno odličje dok je još bio na postolju.

Ispostavilo se da je on pobednik okružnog takmičenja, a ne opštinskog za Nišlije, za koje su sledovale medalje. Zbog nenamernog, ali grubog propusta Vukašin je takmičenje završio u suzama, a njegovi roditelji i škola tražili su da se ova nepravda ispravi. Predstavnici Saveza za školski sport iz Aleksinca i Niša priznaju da je dečak "žrtva bolnog propusta, ali da je sve bilo po propozicijama".

Vukašin u svom gradu nema bazen, ali mu to nije prepreka da već četiri godine vredno trenira. Prošle godine je na istom takmičenju osvojio srebro, a ove godine je zablistao plivajući kraul. Suze radosnice zbog pobede brzo su se pretvorile u suze tuge zbog nepravde, jer mu je bilo teško da prihvati da mu je medalja oduzeta iako je bio najbolji.

Njegova majka izjavila je da je Vukašin zadovoljan i srećan da je pravda ipak zadovoljena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona