DO 30. DECEMBRA ZATVOREN ZA PEŠAKE: Nišlije oprez - Počela rekonstrukcija drvenog mosta preko Tvrđavskog rova

D. MILjKOVIĆ

30. 11. 2022. u 21:25

ZBOG dotrajalosti i nebezbednosti, niška Direkcija za izgradnju počela je rekonstrukciju drvenog mosta koji spaja Tvrđavu sa Gradskim poljem i tehničkim fakultetima.

ДО 30. ДЕЦЕМБРА ЗАТВОРЕН ЗА ПЕШАКЕ: Нишлије опрез - Почела реконструкција дрвеног моста преко Тврђавског рова

D.Miljković

Most će do 30. decembra biti zatvoren za pešake, kada se očekuje da radovi budu završeni.

Poslednji put ovaj most je sređivan 1983. godine tako da je su radovi bili preko potrebni. Svakodnevno ga koristi veliki broj đaka i studenata, pa su i sami građani apelovali da je krajnje vreme da se učini bezbednim.

- Projekat je uradio Građevinsko-arhitektonski fakultet i po njihovom instrukcijama izvođači radova imaju rok da ga srede do 30. decembra - kaže direktor Direkcije Zoran Prokić.

On napominje da će radovi koštati 9.4 miliona dinara.

- Uklonjena je kompletna konstrukcija jer će neki delovi morati da budu zamenjeni novim, a neki će biti reparirani. Znači nije reč o “krpljenju”, nego o ozbiljnom sređivanju - navodi direktor i apeluje na pešake da budu strpljivi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)