PROSLAVA U NEGOTINSKOJ BIBLIOTECI: Obeleženo 15 godina Čitalištanca i Dan bibliotekara

S. M. J.

14. 12. 2022. u 22:46

NARODNA biblioteka „Dositej Novaković“ obeležila je danas 15 godina rada Čitalištanca i Dan bibliotekara Srbije.

ПРОСЛАВА У НЕГОТИНСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ: Обележено 15 година Читалиштанца и Дан библиотекара

Foto: S.M.Jovanović

Za 15 godina postojanja kroz Čitalištance dečjeg odeljenja Narodne biblioteke „Dositej Novaković“  u Negotinu prošlo je preko 14.000 najmlađih čitalaca, a održano je više od 500 kreativnih i edukativnih radionica i  isto toliko izložbi dečjih radova.

Zato je upravo na dan kada je Čitalištance osnovano, 14. decembra, negotinska biblioteka jubilarni 15. rođendan proslavila u društvu najmlađih iz Predškolske ustanove „Pčelica“ koji su i sami učestvovali u proslavi gaseći rođendanske svećice i učestvujući u još jednoj zanimljivoj i kreativnoj radionici. Ujedno su negotinski bibliotekari proslavili i svoj praznik, Dan bibliotekara Srbije.

-Nas bibliotekare zaista ispunjava radošću svaki dolazak dece u biblioteku i radujemo se svakoj našoj zajedničkoj aktivnosti. Taj prvi ulazak dece u biblioteku je veoma važan pa se trudimo da usmerimo svu pažnju, kroz nabavku knjiga, opremanje tehnikom na korist dece,  da se oni lepo osećaju i požele da nam se ponovo vrate - kaže Suzana Sirotović, direktorka Narodne biblioteke „Dositej Novaković“.

Osim odeljenja za odrasle i za decu, negotinska biblioteka ima ogranke u Kobišnici, Jabukovcu i Prahovu, a uskoro otvara i novo u Štubiku.

-U toku je zakonska procedura otvaranja ogranka u Štubiku. Ovo nas zaista raduje jer u današnje vreme je retkost da neka opština, biblioteka otvara neki novi ogranak.  U toku sledeće godine radićemo, uz pomoć lokalne samouprave na adaptaciji i pripremi prostora ogranka u Štubiku- dodaje Suzana Sirotović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo