LEPA VEST ZA LJUBITELJE KNJIGA U JAGODINI: Nabavljeni najatraktivniji naslovi za gradsku biblioteku

Z.Gligorijević

05. 12. 2022. u 12:27

RUKOVODEĆI se željama korisnika jagodinske biblioteke „Radislav Nikčević“, nabavljena su 62 najaktuelnija i najtraženija naslova.

ЛЕПА ВЕСТ ЗА ЉУБИТЕЉЕ КЊИГА У ЈАГОДИНИ: Набављени најатрактивнији наслови за градску библиотеку

Foto:jagodinska biblioteka

Čitaocima je na raspolaganju 168 knjiga vrednosti oko 135 hiljada dinara. Milun Vasić, zaposlen u Odeljenju za kulturno-obrazovne programe i i podsticanje čitanja, kaže da je posle nekoliko nabavki novih knjiga za jagodinsku biblioteku, koje je Skupština grada Jagodina realizovala po spisku deziderata korisnika biblioteke, ova ustanova kulture nove naslove nabavila prema željama njenih korisnika. Bibliotekari ubrzano obrađuju prispele knjige, pa će se one uskoro naći na policama.

- Reč je o knjigama popularnih domaćih i stranih autora za decu i odrasle. Izbor je raznovrstan. Za decu su nabavljene neklasične, ali zanimljive i korisne knjige Lin Daoa i Pavle Hanačkove, koje govore o životinjama iz neobične perspektive, tu je i knjiga dragog prijatelja biblioteke Peđe Trajkovića "Luckasta azbuka Edvarda Lira", a tinejdžerima preporučujemo knjigu Sare Najt "O'ladi malo" – navodi Vasić.

Foto:jagodinska biblioteka

Što se tiče odraslih korisnika, za ljubitelje lagane literature poslastica su nove knjige Jelene Bačić Alimpić, Nore Roberts, Lusinde Rajli i Džil Mensel, dok su zahtevnijim čitaocima na raspolaganju knjige Petera Handkea, Amina Malufa, Fredrika Bakmana, Žarka Lauševića, Vuka Draškovića, ali i traženih domaćih književnika Bojana Ljubenovića, Ljiljane Šarac i Srđana Valjarevića.

Foto:jagodinska biblioteka

-Zbog velike potražnje za novim naslovima, podsećamo naše korisnike da, ako je knjiga koju traže trenutno izdata, na raspolaganju imaju mogućnost rezervisanja knjige. Bibliotekari će ih upisati na listu rezervacija i čim knjiga bude vraćena, obavestiće čitaoca da može da pozajmi knjigu koju je rezervisao – dodaje Vasić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)