MALIŠANI OBORILI REKORD: U Novom Sadu održan humanitarni turnir u mini rukometu "Gol za osmeh"

S.B.

11. 12. 2022. u 16:08

NA osmom po redu humanitarnom turniru u mini- rukometu „Gol za osmeh 2022“, koji je u organizaciji rukometnog kluba Adut danas održan u fiskulturnoj sali OŠ "Prva vojvođanska brigada" u Novom Sadu, oboren je rekord po broju učesnika.

МАЛИШАНИ ОБОРИЛИ РЕКОРД: У Новом Саду одржан хуманитарни турнир у мини рукомету Гол за осмех

RKA

Jer, na terenu je umeće u sportu pokazalo 306 dečaka i devojčica uzrasta od sedam do 11 godina iz 36 ekipa iz Siriga, Bačke Palanke, Šida, Gajdobre, Šapca, Debeljače, Rume, Hrtkovaca, Beške, Elemira, Futoga i Novog Sada.

Kao i prethodnih godina, učesnici turnira, kao i posetioci, pripremali su poklone za decu i drugarima u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici predali gotovo 500 novogodišnjih paketića.

– Svi učesnici su zato pobednici. Jer, namera nam je bila da kod dece razvijemo empatiju, pogotovo prema vršnjacima bez roditeljskog staranja. I ovoga puta mališani su uz podršku sugrađana sami kreirali novogodišnje paketiće od igračaka, garderobe, školskog pribora, slatkiša i slaniša za štićenike Dečjeg sela- kaže Branislav Radišić iz RK Adut.

Inače, pokrovitelj turnira, koji je uvršten među manifestacije od velikog značaja za Novi Sad, bila je Gradska uprava za sport i omladinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove