HORSKI FESTIVAL U KIKINDI: Od petka do nedelje treći ,,Melodianum" (FOTO)

R. Š.

08. 12. 2022. u 15:54

PREDSTOJEĆEG vikenda Kikinda će ponovo biti horski raspevana, jer će od petka do nedelje trajati treći Internacionalni festival horova ,,Melodianum“.

ХОРСКИ ФЕСТИВАЛ У КИКИНДИ: Од петка до недеље трећи ,,Мелодианум (ФОТО)

Foto: Kulturni centar Kikinda

Festival je online takmičarskog karaktera, a ove godine biće održane i tri koncertne večeri, a nastupiće najbolji horovi prošlogodišnjeg festivala. Publika će najpre u petak uveče, od 20 sati, čuti nastup Pevačkog društva "Prepodobni Rafailo Banatski" iz Zrenjanina. Koncert će biti održan u hramu Svetog oca Nikolaja u centru grada. U subotu će, u Narodnom muzeju, pevati dva hora, Ženska vokalna grupa "Res Miranda" iz Novog sada, koja je prošle godine osvojila „Gran pri“ festivala, a sa njima će nastupiti i Muška pevačka grupa "Panonika" iz Zrenjanina. U nedelju , za kraj festivala, koncert će održati zrenjaninski „Kamerni orkestar“ sa solistima koji će izvesti najlepša dela klasične muzike.

- Novina ove godine su dva stručna predavanja. O ,,Horskom pevanju iz različitih perspektiva", u petak će govoriti profesorica Antoneta Radočaj Jerković, a u subotu, od 18 sati, vokalnu radionicu „Glas kao čovekov najznačajniji instrument“, održaće profesorka doktor Agota Vitkai Kučera" – najavio je Marko Markovljev, v.d. direktora Kulturnog centra.

Nastao za vreme pandemije, pre tri godine, u organizaciji Kulturnog centra Kikinda i Grada Kikinde, Festival horova ,,Melodianum“ sada ima podršku i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

UŠTIPCI BEZ KVASCA: Sa sirom i susamom, mekani kao jastuk - savršeni za doručak (VIDEO)