ULAGANJA U ŠKOLSTVO: Subotica uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje uređuje i objavlja škole

J. L.

02. 12. 2022. u 17:51

ZAHVALjUJUĆI dobroj saradnji svih nivoa vlasti, nastavlja se ulaganje u škole u Subotici.

УЛАГАЊА У ШКОЛСТВО: Суботица уз помоћ Покрајинског секретаријата за образовање уређује и објавља школе

foto:J.L.

Novcem Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, u Osnovnoj školi „Majšanski put“ nastavljena je modernizacija rasvete, za šta je dobijeno 2,7 miliona dinara. Takođe, ova škola dobila je donaciju Mađarskog nacionalnog saveta od čak 16 miliona dinara za termoizolaciju dve zgrade, od čega je potrošila 13 miliona, dok je ostatak novca vratila donatoru.

Nastava za ukupno 580 đaka od prvog do osmog razreda OŠ „Majšanski put“ sada će biti još kvalitetnija, jer je njihova škola termoizolovana, postavljeni su novi prozori i vrata, dok je deo učionica dobio novu led rasvetu. Inače, ova obrazovna ustanova uspešno je konkurisala i za izradu dokumentacije i sada ima spreman projekat za rekonstrukciju košarkaških terena i terena za tenis.

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor, podsetio je da je škola već u prvoj fazi zamenila deo rasvete. On se zahvalio pokrajinskom sekretaru na podršci, kao i Mađarskom nacionalnom savetu koji je donirao novac za termoizolaciju.

Pored ove, parama sekretarijata unapređeni su uslovi rada i u osnovnim školama "Sečenji Ištvan", "Sveti Sava", "Ivan Milutinović" u Subotici, kao i u školama u Čantaviru i na Paliću. Sredstva su odobrena su u sklopu konkursa za adaptaciju i sanaciju školskih objekata, vrednog 175 miliona dinara.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!