ULAGANJA U ŠKOLSTVO: Subotica uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje uređuje i objavlja škole

J. L.

02. 12. 2022. u 17:51

ZAHVALjUJUĆI dobroj saradnji svih nivoa vlasti, nastavlja se ulaganje u škole u Subotici.

УЛАГАЊА У ШКОЛСТВО: Суботица уз помоћ Покрајинског секретаријата за образовање уређује и објавља школе

foto:J.L.

Novcem Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, u Osnovnoj školi „Majšanski put“ nastavljena je modernizacija rasvete, za šta je dobijeno 2,7 miliona dinara. Takođe, ova škola dobila je donaciju Mađarskog nacionalnog saveta od čak 16 miliona dinara za termoizolaciju dve zgrade, od čega je potrošila 13 miliona, dok je ostatak novca vratila donatoru.

Nastava za ukupno 580 đaka od prvog do osmog razreda OŠ „Majšanski put“ sada će biti još kvalitetnija, jer je njihova škola termoizolovana, postavljeni su novi prozori i vrata, dok je deo učionica dobio novu led rasvetu. Inače, ova obrazovna ustanova uspešno je konkurisala i za izradu dokumentacije i sada ima spreman projekat za rekonstrukciju košarkaških terena i terena za tenis.

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor, podsetio je da je škola već u prvoj fazi zamenila deo rasvete. On se zahvalio pokrajinskom sekretaru na podršci, kao i Mađarskom nacionalnom savetu koji je donirao novac za termoizolaciju.

Pored ove, parama sekretarijata unapređeni su uslovi rada i u osnovnim školama "Sečenji Ištvan", "Sveti Sava", "Ivan Milutinović" u Subotici, kao i u školama u Čantaviru i na Paliću. Sredstva su odobrena su u sklopu konkursa za adaptaciju i sanaciju školskih objekata, vrednog 175 miliona dinara.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

NOVINARKA IZ SIRIJE ZA NOVOSTI Amerika, Britanija i EU sprečavaju bilo kakvu pomoć: Muka mi je od Zapada i svega što rade (FOTO)