ZIMSKA ČAROLIJA ZA VIKEND: Palić u znaku predstojećih praznika i humanosti

J. L.

01. 12. 2022. u 17:53

PREDSTOJEĆI vikend na Paliću biće u znaku Zimskog festivala tradicija, koji će se održati u subotu, i tradicionalne Trke Deda Mrazeva, koja će startovati u nedelju u 11 časova kod Velike terase.

ЗИМСКА ЧАРОЛИЈА ЗА ВИКЕНД: Палић у знаку предстојећих празника и хуманости

foto: J.L.

Po rečima Valerije Denč, direktorke „Park Palića“,  organizaciju Trke Deda Mrazeva pomoći članovi MZ Palić, koji će pripremiti okrepljenje za učesnike, kao i volonteri Crvenog krsta Subotica.

- Trku će posetiti i Deda Mraz koji će svoj deci koja prođu kroz cilj dati zasluženu medalju. Za najmlađe je pripremljen bogat program, na spratu Velike terase će ih dočekati dečji animatori, posle čega će Dečje pozorište iz Subotice odigrati dvojezičnu predstavu, a tu će biti izložba radova sa likovnog konkursa – najavljuje Valerija Denč. – I ove godine naša manifestacija ima humanitarnu notu, te u saradnji sa Crvenim krstom organizujemo akciju „Budu i ti nečiji Deda Mraz“ u okviru koje će se prikupljati slatkiši i igračke za novogodišnje paketiće dece korisnika Narodne kuhinje.

Kako najavljuje Elvira Janoši, predsednica Ultramaratonskog saveza Srbije i Ultramaratonskog kluba „Paligo Palus" , očekuje  se oko tri hiljade učesnika iz cele zemlje i susedne Mađarske.

- Ovo je rekreativna trka, svi su pobednici koji pređu stazu dugu 1.500 metara. Naravno, ko bude želeo da nastavi, može još sat vremena da trči u krug. Namenjena je mladima i starima, sva deca će dobiti medalju a proglasićemo najmlađeg i najstarijeg učesnika i najlepši kostim – kaže Elvira Janoši. – Jedini uslov za učešće je kapa ili kostim Deda Mraza i sigurno će biti prelep prizor, da vidimo hiljade malih Deda Mrazeva kako veselo trče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TESLIN NAJBOLJI PRIJATELJ BIO ČUVENI AMERIKANAC: Srbin mu pomogao da reši važno životno pitanje