SVETSKI DAN BORBE PROTIV AIDS-A: U Paraćinu sutra predavanje za srednjoškolce

Зорана Рашић
Zorana Rašić

30. 11. 2022. u 13:22

NA RAZLIČITE načine Crveni krst u Paraćinu obeležava svake godine prvi decembar, Svetski dan borbe protiv AIDS-a.

СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ АИДС-А: У Параћину сутра предавање за средњошколце

Foto: Fejsbuk/Zavod Ćuprija

Tim povodom učenicima četiri srednje škole u tom gradu u amfiteatru Tehnološke škole biće prikazan film na temu zaštite od HIV-infekcije, a potom će predavanje održati Goran Ristić, psiholog Doma zdravlja.

Osim o značaju testiranja na HIV i načinima zaštite od te infekcije, Ristić će govoriti i o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

Slogan ovogodišnje kampanje je „Izjednačimo“ i to je poziv da se zajedničkim delovanjem pomogne da se pandemija AIDS-a kao globalna pretnja po zdravlje okonča do 2030. dodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!