I LUDAJA I ĆILIM ZA PONOS: Proglašeni ovogodišnji dobitnici robnog znaka potvrde kvaliteta "Najbolje iz Vojvodine"

J. LEMAJIĆ

16. 11. 2022. u 07:20

KELTSKO selo u Inđiji, "Mala gostiona" na Paliću, "Dani ludaje" u Kikindi, "Dani piva" u Zrenjaninu, "Staparski ćilim", Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, Sremska kulenijada u Šidu samo su neki od dobitnika robnog znaka "Najbolje iz Vojvodine".

И ЛУДАЈА И ЋИЛИМ  ЗА ПОНОС: Проглашени овогодишњи добитници робног знака потврде квалитета Најбоље из Војводине

Foto Grad Kikinda

Odlukom Pokrajinske vlade oznaku kvaliteta dobiće 21 proizvod, usluga i manifestacija kojom se Vojvodina ponosi, a priznanja će biti dodeljena na predstojećem Sajmu turizma u Novom Sadu.

Oznaka, koja nije dodeljivana poslednjih nekoliko godina, ponovo je uspostavljena na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za privredu, a odluku o dobitnicima doneli su "Jugoinspekt", najstarija i najveća državna i međunarodno priznata kontrolna organizacija, i Turistička organizacija Vojvodine.

- Oznaka "Najbolje iz Vojvodine", posle duže pauze, ponovo je dodeljena prošle godine i sada je u toku kontrola tih 18 dobitnika. I ove godine je bilo veliko interesovanje za dobijanje ovog simbola kvaliteta, te smo imali više od 50 prijavljenih delatnika iz cele Vojvodine - kaže Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Keltsko selo , Foto TO Inđija

Prema njegovim rečima, robni znak "Najbolje iz Vojvodine" na proizvodu, koji se dodeljuje na period od tri godine, potvrđuje da je on ušao u porodicu najkvalitetnijih, uz veoma stroge primene kontrole kvaliteta. Pored kvaliteta, on govori i kako i gde su nastali proizvod, usluga ili manifestacija.

Na ovaj način se identifikuju najkvalitetniji proizvodi iz Vojvodine, a svi nagrađeni proizvodi zadovoljavaju evropske norme kvaliteta proizvoda - poseduju sertifikat HACCP i standard ISO.

U kategoriji proizvoda dodeljeno je devet sertifikata i to za novosadsko "organsko hladno presovano jestivo biljno ulje semena suncokreta", "namaz od leblebije - humus", "čokoladne praline", "agnus burger", "hubertove rakije kajsiju i dunju", čenejsko organsko povrće, čuruški sir "ambasador", proizvode od lešnika iz Tovariševa i kozji sir iz Krušedol sela.

Foto SO info

UZ MODU, ŠUBARE I ZLATOVEZ

MEĐU najboljim manifestacijama su i "Srpska nedelja mode" u Novom Sadu i "Mekst konferencija" i u Novom Sadu. U selekciji starih zanata sertifikovani su "Kolonija veza i zlatoveza" u Pančevu, šubare i prsluci od jagnjeće kože iz Berkasova, poslužavnici i drvene plate iz Novog Sada.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima