NOVI SAD OBEZBEDIO DVE MILIJARDE ZA PUTEVE: Najveći budžet u istoriji za rekonstrukciju saobraćajnica

Novosti Onlajn

07. 11. 2022. u 13:03

OVE godine postignut je rekordan nivo ulaganja u putnu privredu u Novom Sadu, istakao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

НОВИ САД ОБЕЗБЕДИО ДВЕ МИЛИЈАРДЕ ЗА ПУТЕВЕ: Највећи буџет у историји за реконструкцију саобраћајница

Foto: Printskrin/Grad Novi Sad

- Grad je opredelio preko milijardu i četristo miliona dinara u te svrhe, a uz to, obezbeđeno je i 800 miliona dinara od AP Vojvodine. Najveći budžet u istoriji za rekonstrukciju saobraćajnica u visini od čak 2,2 milijarde dinara za ovu godinu. Prioritet u ovom velikom poslu su najfrekventnije saobraćajnice, bulevari, ulazni pravci u naš grad, kod kojih je upravo iz tog razloga i došlo do oštećenja kolovoza.

Jedna od takvih saobraćajnica je i Futoški put, pa zbog toga radove izvodimo u fazama, kako bi uvek bila prohodna po jedna kolovozna traka, i kako ne bismo ovu veliku i važnu ulicu zatvarali za saobraćaj.

Foto: Printskrin/Grad Novi Sad

Trenutno je u toku treća faza radova, a u narednim danima počinjemo i poslednju fazu na Futoškom putu, s tim da je završetak radova uslovljen povoljnim vremenskim prilikama. Četvrta, poslednja faza, podrazumeva deonicu od Bulevara Evrope do Hajduk Veljkove ulice, odnosno do Ulice cara Dušana. Očekujemo da čitavu deonicu završimo najkasnije do kraja novembra. Naravno, vremenski uslovi nas mogu ubrzati ili usporiti, ali radimo maksimalnim kapacitetima.

Foto: Printskrin/Grad Novi Sad

Zahvaljujući odgovornoj politici i stabilnim finansijama gradskog budžeta, ali i saradnji sa Vladom pokrajine, u mogućnosti smo da značajno unapredimo stanje putne privrede u Novom Sadu.

(Grad Novi Sad)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti