POŽAR ZAGADIO VAZDUH Oglasio se Odsek za zaštitu životne sredine u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

25. 10. 2022. u 16:57

POVODOM požara na gradskoj deponiji, Odsek za zaštitu životne sredine Odeljenja za inspekcijske poslove kraljevačke Gradske uprave, izdao je saopštenje za javnost u kojem se navodi da je vazduh u Kraljevu minulog vikenda bio u kategoriji – zagađen.

ПОЖАР ЗАГАДИО ВАЗДУХ Огласио се Одсек за заштиту животне средине у Краљеву

G.Šljivić

Kako piše u saopštenju, preliminarne vrednosti PM-10 čestica iznosile su 65 μg/m3 u subotu i 66 μg/m3 u nedelju, a granična vrednost za dnevni nivo ovih čestica iznosi 50 μg/m. Preliminarne vrednosti za suspendovane čestice PM-2,5 iznosile su 30 μg/m3 u subotu i 73 μg/m3 u nedelju, dok koncentracije sumpor-dioksida i azotovih oksida nisu bile prekoračene.

U saopštenju se dodaje da se preporučuje izbegavanje fizičke aktivnosti u spoljašnjoj sredini, skraćivanje boravka na otvorenom i preusmeravanje obavljanja uobičajenih aktivnosti u zatvoreni prostor dok se ne poboljša kvalitet vazduha. Preporuke se odnose na celokupnu populaciju, a posebno na osetljive grupe - starije osobe, decu i osobe sa oboljenjima srca i pluća.

Merenja kvaliteta vazduha, podsećamo, u Kraljevu obavlja Zavod za javno zdravlje koji je akreditovana ustanova za ove poslove.

BONUS VIDEO

EKSKLUZIVNO: Snimak ubistva Miloša Stojanovića na Adi Huji za koje je osuđen Aleksandar Relić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)