SVE OD KUĆE: Šabac dobio digitalnu asistetkinju, nosi naziv MIA

16. 10. 2022. u 08:38

GRAD Šabac jedan je od dve jedinice lokalne samouprave u Republici Srbiji u kojima je uvedena MIA četbot aplikacija. MIA je digitalna asistentkinja u Gradskoj upravi grada Šapca koja služi kao neprekidna servisna podrška sugrađanima i privredi pružajući informacije, a pritom štedeći vreme.

СВЕ ОД КУЋЕ: Шабац добио дигиталну асистеткињу, носи назив МИА

Foto V. Mitrić

Juče su Šapčanima predstavljene dve nove usluge ove aplikacije, mogućnost da se od kuće preko Vibera poruče izvodi iz matičnih knjiga i uverenje o državljanstvu, kao i prijavljivanje komunalnih problema.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je da ovom aplikacijom Šabac ide u korak s novom tehnologijom.

- MIA četbot se od septembra prošle godine nalazi na sajtu Grada Šapca, Fejsbuk stranici i Viberu - ponosno ističe dr Pajić. - Surađanima omogućava da dođu do odgovora na pitanja koja su u vezi sa izdavanjem izvoda iz matične knjige rođenih, umrlih, venčanih, uverenja o državljanstvu, poreskih uverenja, pravima u vezi sa roditeljskim i dečjim dodatkom, ali i podacima poput kontakt telefona odeljenja u Gradskoj upravi.

Ono što je novina, a što je uvedeno ove godine je da sugrađani mogu putem Vibera da poruče da im na kućnu adresu stigne izvod iz matične knjige ili uverenje o državljanstvu, a takođe preko Vibera mogu da prijave i neki komunalni problem.

- Težimo da što pre damo informacije našim javnim preduzećima da bismo što pre otklonili komunalne probleme koje naši sugrađani primete. Zahvaljujući Mia četbotu, zaposleni u gradskoj upravi usmeriće se na važne poslove dok će građanima omogućiti da mnoge odgovore dobiju iz svog doma, ili sa neke druge lokacije u vreme kada im najviše odgovara, bez čekanja u redu -  rekao je Pajić.

V.N.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)