ZA ZDRAVLJE SVIM SRCEM: U Kraljevu na prigodan način obeležen Svetski dan srca

G. ĆIROVIĆ

29. 09. 2022. u 12:59

Pod sloganom „Svim srcem za sva srca“, u organizaciji ovdašnje kancelarije Crvenog krsta, u Kraljevu je danas na prigodan način obeležen Svetski dan srca.

ЗА ЗДРАВЉЕ СВИМ СРЦЕМ: У Краљеву на пригодан начин обележен Светски дан срца

G.Šljivić

Ovom prilikom aktivisti i volonteri Crvenog krsta su, zajedno sa partnerima iz Zavoda za javno zdravlje i Polivalentne patronaže, na Trgu srpskih ratnika u centru Kraljeva merili zainteresovanim građanima krvni pritisak, delili flajere, razgovarali o koronarnom sindromu, prevenciji faktora rizika za nastanak kardiovaskularnih bolesti, pravilnoj upotrebi AED aparata, kao i o značaju fizičke aktivnosti i regulisanju telesne težine.

G.Šljivić

Svetski dan srca

- Svetski dan srca je prilika da svi razmisle kako da najbolje doprinesu razvoju čovečanstva, očuvanju prirode i svog mentalnog zdravlja. Kada razmišljamo srcem, emotivniji smo i saosećajniji. Zbog toga pomažemo drugima, humaniji smo i hrabrije donosimo odluke – kaže Snežana Apostolović iz Crvenog krsta Kraljevo. - Želimo da poruke Svetskog dana srca stignu do što većeg broja ljudi u cilju postizanja boljeg kardiovaskularnog zdravlja.

G.Šljivić

Svetski dan srca

Kako je ovom prilikom istaknuto, prema najnovijim analizama najveći procenat smrtnosti u minulom periodu upravo je od oboljenja srca i krvnih sudova, potom od tumora, a zatim od kovida-19.

G.Šljivić

Svetski dan srca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri