"JAKA ŽENA": Na Paliću dodeljena priznanja

J. L.

27. 09. 2022. u 15:08

DUBRAVKA Đedović Negre, Sanja Podunavac Kuzmanović, prorektorka za nastavu Univerziteta u Novom Sadu, modna kreatorka Suzana Perić, Suzana Skenderović, samohrana majka troje dece od kojih je jedno sa autizmom, Olivera Đurović, glavna medicinska sestra Specijalne bolnice “Sveti Sava”, Maja Volk, Ljubinka Milovanović, upravnica Prihvatnog centra u Preševu, voditeljka Jovana Jeremić, Nina Mandović, srebrna odbojkašica Srbije, Mira Kovačev iz UŽ "Staparska ruža", samo su neke od dama koje su ponele epitet "Jake žene 2022". Priznanja su im uručena u okviru istoimene konferencije koja se održava na Paliću.

ЈАКА ЖЕНА: На Палићу додељена признања

foto J.L.

Četvrtu Konferenciju “Jaka žena” svečano je otvorio Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam,  ističući značaj lepšeg pola u celom našem društvu i podsećajući na konkretne vidove podrške ženskom preduzetništvu koje premašuju 15 miliona dinara.

- Želimo da predstavimo žene koje su u prilično nepravednom okruženju uspele da se izbore I postanu lideri u onome čime se bave. Otac sam dve ćerke i želja mi je da one izrastu u jake žene, da ne zavise ni od koga. Na ženama je da se bore i da razgovaraju sa muškarcima, a na mukarcima je da shvate da žena nije ničije vlasništvo, da treba sama da odlučuje o svom životu i da ni po čemu nije manje vredna – poručio je Nenad Ivanišević. – Ženski uspeh na Balkanu je duplo teži od muškog, a uz to, tu je i neformalni rad, svakodnevna briga oko kuće i dece, koji je po nekim studijama 500 evra mesečno. Žena je stub porodice, a porodica stub društva. Kroz različite mere podrške ženskom preduzetništvu i starim zanatima, želimo da osnažimo žene da se bave svojim biznisom, a i u ostalim konkursima dajemo prednost ženama koje upravljaju preduzećem.

Konferencija „Jaka žena“ posvećena je ženama iz svih sfera života, o čijem radu se možda ne zna mnogo, ali je veoma značajan.

- Iznenađena sam ovim priznanjem. Ovo je prvo priznanje za ovih deset godina rada. Ne smatram sebe jakom ženom, iz besa sam pokrenula “Kuću iza duge” i “Autizam” Subotica i koračamo zajedno sa celom društvenom zajednicom jer želimo da osobe sa autizmom uključimo u sfere života koje su u skladu sa njihovim sposobnostima. Ja sam samo jedna majka koja ne odsutaje sa tog puta, misije, vizije i sna, jer osobe sa autizmom mogu zaista puno – sa puno emocija rekla je Suzana Skenderović, samohrana majka troje dece od kojih je jedan autističan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna