SIGURAN DOTOK I U SELIMA: Boljevac unapređuje vodosnabdevanje uz podršku Evropske unije

S. M. J.

19. 09. 2022. u 06:47

U PODGORCU kod Boljevca počeli su radovi na vodovodnoj mreži koja će za oko 1.500 meštana obezbediti stabilno vodosnabdevanje.

СИГУРАН ДОТОК И У СЕЛИМА: Бољевац унапређује водоснабдевање уз подршку Европске уније

Foto: Opština Boljevac

Projekat koji podrazumeva izgradnju 2,2 kilometra sekundarne vodovodne mreže, finansira Evropska unija preko programa "EU PRO plus", koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, sa skoro 180.000 evra i Opština Boljevac koja ulaže 86.000 evra.

- Radovi na izgradnji vodovodne mreže u Podgorcu, najvećem selu u našoj opštini, od velikog su značaja jer će stanovnici dobiti novi sistem vodosnabdevanja. Mi kontinuirano ulažemo u vodosnabdevanje u opštini, rekonstruisan je glavni cevovod, a posebna pažnja je usmerena na sela u opštini kako bi se obezbedili jednaki uslovi života za sve stanovnike - kaže Nebojša Marjanović, predsednik opštine Boljevac.

Radi se u delu sela u kojem se nalaze i osnovna škola i mesna zajednica, a rok za završetak radova koje izvodi firma "Obradović - inženjering d.o.o." iz Kuršumlije je 90 dana.

- Tokom projekta posebna pažnja će biti usmerena na organizovanje radionica i okruglih stolova na temu očuvanja prirodnih resursa, zelene energije iz obnovljivih izvora, upravljanja otpadom i energetske efikasnosti kako bi se svi lokalni akteri aktivno uključili u unapređenje životne sredine kako u selu Podgorac tako i u celoj opštini - navode u "EU PRO plus".

Sekundarna kanalizaciona mreža

U BOLjEVCU je uz pomoć Evropske unije izgrađena i primarna i sekundarna kanalizaciona mreža na desnoj obali reke Arnaute što je, navode nadležni, poboljšalo kvalitet života lokalnog stanovništva kroz unapređenje higijenskih uslova u ovom delu opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave