LEPE VESTI U POŽAREVCU: Startovala Međunarodna biciklistička trka „Kroz Srbiju“

D. N.

14. 09. 2022. u 12:50

DANAS, tačno u podne, u Požarevcu je startovala 62. Međunarodna biciklistička trka „Kroz Srbiju“, u kojoj učestvuje 19 ekipa sa 120 vozača iz 26 zemalja sa šest kontinenata: Evrope, Azije, Afrike, Australije, Severne i Južne Amerike.

ЛЕПЕ ВЕСТИ У ПОЖАРЕВЦУ: Стартовала Међународна бициклистичка трка „Кроз Србију“

D.N.

Prva etapa biciklističke trke duga je 150 kilometara i ona od Požarevca vodi do Mionice, a druga će uslediti u četvrtak - od Mionice do Čačka.

U petak se vozi od Čačka do Prijepolja, a u subotu od Prijepolja i nazad do Čačka, gde će biti proglašeni pobednici.

Na otvaranju trke duge ukupne 600 kilometara, uspeh biciklistima poželeli su Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, i predsednik Biciklističkog saveza Srbije, Radomir Pavlović.

Ovogodišnju trku „Kroz Srbiju“ organizuju Biciklistički savez Srbije i gradovi-domaćini: Požarevac, Čačak, Prijepolje i Mionica.

BONUS VIDEO: Revitalizacija celokupnog prostora Kalemegdana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UNIVERZITETSKI KLINIČKI CENTAR KRAGUJEVAC:Ukinuta zabrana poseta pacijentima