OPREMA ZA OSNAŽIVANJE PORODICA IZBEGLIH LICA: Donacije u vrednosti od 165 hiljada dinara

B. G.

08. 09. 2022. u 08:42

DO sada na području Srednjobanatske opštine Sečanj, isporučene su donacije za ekonomsko osnaživanje porodica izbeglih lica, u vrednosti 165 hiljada dinara za svaku porodicu, u opremi za bavljenje poljoprivredom ili pčelarstvom.

ОПРЕМА ЗА ОСНАЖИВАЊЕ ПОРОДИЦА ИЗБЕГЛИХ ЛИЦА: Донације у вредности од 165 хиљада динара

Foto: S. Mladenovski

Poljoprivredna oprema za pokretanje ili unapređenje ekonomskih aktivnosti, uglavnom motokultivatori, motorne testere, trimeri, u vrednosti 165 hiljada dinara, dodeljena je porodicama izbeglih lica, koji su bili korisnici Regionalnog stambenog programa, za otkup seoskih kuća i koji su aplicirali za tehničku opremu i bavljenje pčelarstvom.

Foto: S. Mladenovski

U narednom periodu očekuje se isporuka sredstava porodicama koje se bave povrtarstvom, za podizanje plastenika i voćarstvom, za nabavku sadnica raznih vrsta voća.

Foto: S. Mladenovski

Programom čiji je donator vlada Švajcarske, koja učestvuje sa 90 posto sredstava, dok lokalna Samouprava u Sečnju obezbeđuje preostalih 10 posto, obuhvaćeno je 18 porodica.

- Projekat sprovodi humanitarna i razvojna agencija iz Švajcarske, a mi kao mala opština sa skromnim budžetom veoma smo im zahvalni na donaciji i nadamo se da ćemo nastaviti saradnju - istakao je Nebojša Meljanac, predsednik opštine Sečanj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)