"NOVI SAD UVEK BIO EVROPA U MALOM": Vučević razgovarao sa ambasadorom Gorijem

Novosti online

06. 09. 2022. u 14:07

GRADONAČELNIK Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Italije Nj. e. Lukom Gorijem u Gradskoj kući u Novom Sadu.

НОВИ САД УВЕК БИО ЕВРОПА У МАЛОМ: Вучевић разговарао са амбасадором Горијем

Foto: Instagram

Gradonačelnik Vučević zahvalio se ambasadoru na prvoj zvaničnoj poseti otkako je imenovan, izrazivši uverenje da će dosadašnja dobra saradnja biti nastavljena.

Sagovornici su ocenili da su odnosi između Srbije i Italije na visokom nivou, te da Italija kontinuirano podržava Srbiju u procesu evrointegracija. Vučević je rekao da je Novi Sad uvek bio Evropa u malom, kao multinacionalna sredina koja uvažava različitosti, a posebno u ovoj godini, kada je Evropska prestonica kulture. On je naglasio da je kulturni život u gradu veoma dinamičan sa velikim međunarodnim učešćem, što će, kako je zaključio, sigurno doprineti napretku Novog Sada. Takođe, gradonačelnik je rekao da Novi Sad inače mnogo polaže na međugradsku saradnju, te da ima gradove prijatelje iz celog sveta, a da je prvi sporazum o bratimljenju potpisao sa italijanskim gradom, odnosno sa Modenom.

Ambasador Luka Gori je čestitao Novom Sadu na prestižnoj evropskoj tituli u oblasti kulture kazavši da kulturna razmena umnogome doprinosi stabilnosti i kvalitetu bilateralnih odnosa. Vučević i Gori saglasili su se da je dobra ekonomska saradnja u regionu uslov opšteg napretka i da ju je neophodno podržati na sve raspoložive načine.

Gradonačelnik Novog Sada izrazio je zadovoljstvo što je Italija među vodećim stranim investitorima u Srbiji i istakao da je prioritetno delovanje Novog Sada upravo u oblasti stvaranja uslova za privlačenje investicija, kako stranih, tako i domaćih.

Ambasador će danas, tokom posete Novom Sadu, prisustvovati i otvaranju izložbe "Basanova Godišnja doba iz Rimske Galerije Borgeze" u Muzeju Grada Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi