EVROPSKI ŠAMPIONAT RAKETNIH MODELARA: Više od 200 učesnika iz 12 zemalja pokazaće svoje umeće

B. G.

19. 08. 2022. u 10:50

DEFILEOM preko 200 učesnika, na trgu ispred Gradske kuće u Zrenjaninu, svečano je počeo Evropski šampionat raketnih modelara iz 12 zemalja u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, koji će na polju kod sela Aradac, narednih nekoliko dana pokazati svoje umeće.

ЕВРОПСКИ ШАМПИОНАТ РАКЕТНИХ МОДЕЛАРА: Више од 200 учесника из 12 земаља показаће своје умеће

Foto: Grad Zrenjanin

- Sa oreolom Evropskog grada sporta prošle godine i iskustvom u organizaciji brojnih međunarodnih manifestacija, Zrenjanin će sigurno biti dobar domaćin ovog značajnog takmičenja - naglasio je gradonačelnik Simo Salapura, pozdravljajući najbolje raketne modelare Evrope i istakao uverenje da će polje kod sela Aradac, nadomak grada, biti poprište velikih borbi majstora ovog popularnog sporta.

Uz predsednika žirija šampionata, Norvežanina Narva Jansena, učesnike je pozdravio predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije Labud Bulatović.

Foto: Grad Zrenjanin

- Raketno modelarstvo je disciplina koja je sebe dokazala i donela značajne uspehe na eveopskom i svetskom nivou - istakao je Bulatović, uz podsećanje da je pre tačno 50 godina, u okolini Vršca, 1972. godine, održano prvo međunarodno takmičenje raketnih modelara u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Srbije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri