NAKON 15 SATI BORBE SA VATROM: Požar u Priboju stavljen pod kontrolu

A.Rovčanin

19. 08. 2022. u 10:10

POŽAR koji je zahvatio šumu u selima Podina i Brojanice na teritoriji opštine Priboj posle višečasovne borbe vatrogasno-spasilačkih ekipa je lokalizovan i stavljen pod kontrolu.

НАКОН 15 САТИ БОРБЕ СА ВАТРОМ: Пожар у Прибоју стављен под контролу

Grad Vršac

- Vatra više ne ugrožava domaćinstva koja se nalaze u blizini, a prioritet u gašenju nam je bio da obezbedimo upravo te objekte. Trenutno gasimo vatru na delu koji je teško pristupačan i ne preti opasnost od daljeg širenja - potvrđeno u Vatrogasno-spasilačkoj jedinici Prijepolje.

Plamen je prvo zahvatio nisko rastinje, a kasnije se proširio na obližnju šumu.

Vatrogascima su u pomoć protekli meštani ova dva sela, ali i kolege iz drugih gradova i opština.

- Vatra se uz pomoć vetra brzo širila i za gotovo dva sata, požar je zahvatio površinu preko 20 hektara. Ubrzo je stigla pomoć ne samo iz okolnih gradova Priboja, Užica, već već iz Čačka i Kraljeva - rečeno je u vatrogasno-spasilačkoj službi. 

Nadležni još jednom apeluju na sve građane da ni u kom slučaju ne pale vatru na otvorenom, jer u ovom doba godina i usled visokih temperatura i najmanji plamen može izazvati katastrofu.

BONUS VIDEO:

POŽAR U OKOLINI PRIBOJA: Vatra se proširila na šumu, vatrogasci i meštani se bore sa plamenom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IBRINA HELENA Lepa plavuša deceniju starija od njega - nije tipična žena fudbalera: Videla sam zlatan sat i veliki nos (FOTO)