OŽIVEO STARI OBIČAJ: Igra za dukat u porti crkve u Dobrom potoku - ko najduže izdrži u kolu, dobija zlatnik (FOTO)

V. Mitrić

12. 07. 2022. u 20:52

U PORTI crkve Dobropotočke kod Krupnja, gde su mnogobrojni duhovni i kulturni sadržaji i muzeji, koja je podignuta u 15. veku uskoro počinje tradicionalna igra za dukat.

ОЖИВЕО СТАРИ ОБИЧАЈ: Игра за дукат у порти цркве у Добром потоку - ко најдуже издржи у колу, добија златник (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Na dukat mogu da računaju momak i devojka koji najduže izdrže u kolu koje se obično igra oko dva sata.

Ovu svetkovinu koja je ovde ustanovljenja 1898 godine pre četvrt veka je vaskrsao protojerej stavrofor Aleksandar Đurđević koji je osmislio i izgradio ovaj kompleks i koji igra kolo za desetku.

Događaj prate mnoge TV ekipe, među kojima i jedva televizija iz Budimpešte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

NOVINARKA IZ SIRIJE ZA NOVOSTI Amerika, Britanija i EU sprečavaju bilo kakvu pomoć: Muka mi je od Zapada i svega što rade (FOTO)