SREĆA ZA SEDMORO DECE: Završeno renoviranje kuće porodice Antić iz Gornje Mutnice kod Paraćina

Z. RAŠIĆ

09. 07. 2022. u 09:45

KAKO je i obećano, tako je i učinjeno. Zahvaljujući sredstvima dobrotvora humanitarne organizacije "Srbi za Srbe", sedmoro dece iz siromašne porodice Antić iz Gornje Mutnice kod Paraćina konačno može da uživa u detinjstvu kakvo zaslužuju da imaju sva deca ovog sveta.

СРЕЋА ЗА СЕДМОРО ДЕЦЕ: Завршено реновирање куће породицe Антић из Горње Мутнице код Параћина

Kuća pre renoviranja i kompletno rekonstruisana, Foto"Srbi za Srbe"

Renoviranje njihove kuće započeto je krajem prošle godine i najvećim delom završeno je u januaru. Sada je - postavljanjem termoizolacije i fasade - potpuno privedeno kraju.

U porodici Antić žive, sa roditeljima, pet sestrica: Elena (10), Anastasija (9), Tatjana (7), Nikolina (6) i Isidora (5), a tu su i dvojica braće. Najstariji Filip ima 15, a najmlađi Vuk samo dve godine. Sedmoro mališana do sada je raslo u ruiniranoj kući punoj vlage, sa oštećenim zidovima i nedovršenim sobama i kupatilom... Da nesreća bude veća, sirotinji se pridružio i mrak jer im je osam meseci struja bila isključena zbog duga.

Ipak, iznenada se za ovu porodicu pojavilo "svetlo na kraju tunela". Zahvaljujući dobrim ljudima koje je dirnula sudbina dece, Antići su dobili novi priključak za struju i sijalica im je, konačno, zasvetlela. A onda je stigla i pomoć organizacije "Srbi za Srbe".

Kuća pre renoviranja i kompletno rekonstruisana, Foto"Srbi za Srbe"

Za samo nekoliko meseci na kući je zamenjen krov i postavljeni su oluci i nova stolarija, a zatim je kompletno sređena i unutrašnjost. Zamenjena je elektroinstalacija, postavljeni su laminat i keramika, završeno kupatilo, kupljen nameštaj i bela tehnika. Antići su dobili još novu kuhinju i šporet na drva, tako da su se minule zime konačno ogrejali i imali normalne uslove za život.

- Poslednji radovi bili su usmereni na kupovinu materijala i postavljanje fasade i izolacije na kući. Vrednost tih radova iznosi blizu pola miliona dinara, dok je ukupna vrednost pomoći za Antiće preko 32.000 evra. Sedmoro dece konačno ima i kupatilo - napominju u Organizaciji "Srbi za Srbe".

POČINjE BEZBRIŽNIJI ŽIVOT

Sreći sedmoro mališana nema kraja. Osim što im prvi put u kući zimus nije bilo hladnije nego napolju, sada uživaju i u tuširanju. Ništa manje srećni nisu ni njihovi roditelji, Siniša i Jelena. Siniša je prethodnih godina nadničio kako bi decu prehranio. Sada, sa poslom koji ima, nada se da će svojoj porodici uspeti da obezbedi koliko-toliko sigurniji život. Kad je potpuno preuređen dom u pitanju, svi preduslovi su tu, pa je Siniša beskrajno zahvalan svim ljudima koji su u obnovi njihove kuće preko organizacije "Srbi za Srbe" učestvovali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo