PRAZNIK ZA ČULA IZ KOTLIĆA: Na obali Drine održane "Skobaljijada i gurmanijada" u Malom Zvorniku

V. Mitrić

19. 06. 2022. u 08:21

MANIFESTACIJA na Drini "Skobaljijada i gurmanijada" održana je u Malom Zvorniku dvanaesti put, u organizaciji Turističke organizacije i Biblioteke "17. septembar", pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

ПРАЗНИК ЗА ЧУЛА ИЗ КОТЛИЋА: На обали Дрине одржане Скобаљијада и гурманијада у Малом Зворнику

Foto RTV Podrinje

Gastronomska smotra je okupila 94 takmičara iz Ade, Kanjiže, Sente, Sremske Mitrovice, Bečeja, Zvečana, Leposavića, Kosovske Mitrovice, Beograda, Valjeva, Lazarevca, Nikinaca, Krupnja, Loznice, Banje Koviljače, Ljubovije, Malog Zvornika kao i Zvornika u Republici Srpskoj, Bijeljine, Bratunca, Vlasenice, Milića, Capardi.

Domaćin svetkovine, predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić, rekao je da je ponosan na sve uspešniju organizaciju i sve veće učešće takmičara iz svih delova Srbije i RS, što samo potvrđuje da su prirodni i drugi neophodni potencijali Malog Zvornika ogromni i da s razlogom zauzima sve značajnije mesto na turističkoj karti Srbije i regiona.

Najbolji u lovu skobalja bio je Žolt Sabo iz Sente sa 17.195 gram-poena, drugi je Dragan Ilić iz Zvornika sa ulovom od 12.350 gram-poena, treći Miodrag Jović iz Zvornika, sa 10.950 gram-poena.

Foto Z. Jovanović

Članovi ekipe "Sidro iz Zvornika" pripremili su najbolju riblju čorbu, drugo mesto osvojio je kulinarski tim "Drinska štuka" iz Loznice. Najbolji pasulj pripremila je ekipa "Čiča Gliša" iz Brasine, a drugoplasirana je "Mitrović Drina" iz Malog Zvornika.

Za najbolji gulaš na lovački način proglašen je onaj koji su napravili članovi Udruženja "Nezaborav" iz Malog Zvornika, a odmah do njih je ekipa "Regionalna deponija" iz susednog Zvornika.

Kao i obično, manifestaciju su ukrasili različiti štandovi, izložba knjiga za decu i odrasle, izložba slika sa malozvorničke likovne kolonije, kreativna dečja radionica - pisanje i crtanje na temu "Drina u srcu", dok su u kulturno-umetničkom delu programa nastupili članovi folklorne sekcije Biblioteke "17. septembar".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna