VANREDNA ODBRANA OD POPLAVA U UŽICU I ČAČKU: Nagli porast vodostaja Đetinje i Skrapeža, došlo do manjih izlivanja (FOTO)

Tanjug

12. 06. 2022. u 17:23

NA RECI Đetinji u Užicu i u čačanskim gradskim branama "Vrutci" i Gradska brana na vodnoj jedinici "Zapadna Morava - Čačak" uvedena je vanredna odbrana od poplava zbog aktuelne hidrološke situacije usled obilnih padavina, saopštilo je danas Javno vodoprivredno preduzeće (JVP) „Srbijavode“.

ВАНРЕДНА ОДБРАНА ОД ПОПЛАВА У УЖИЦУ И ЧАЧКУ: Нагли пораст водостаја Ђетиње и Скрапежа, дошло до мањих изливања (ФОТО)

Foto: Tanjug/Dragan Nikolić

Kako je navedeno u saopštenju objavljenom na sajtu „Srbijavoda“, usled obilnih padavina inteziteta preko 70 milimetara roku od 12 sati, prema informacijama lokalnih stanica došlo je do naglog porasta vodostaja na rekama Đetinji i Skrapežu sa tendencijom daljeg rasta i zasićenosti tla.

Foto: Tanjug/Dragan Nikolić

U nebranjenim područjima došlo je do manjih izlivanja.

Na kritičnim deonicama uvedena su dežurstva na terenu u skladu sa fazom odbrane, izvršene su pripreme svih službi JVP „Srbijavode“ i nadležnih vodoprivrednih preduzeća za pravovremene intervencije, kao i usaglašavanje mera odbrane od poplave sa štabovima lokalnih samouprava.

Foto: Tanjug/Dragan Nikolić

U saopštenju se dodaje da se zbog očekivanog pomeranja poplavnog talasa i porasta vodostaja reke Zapadne Morave sprovode preventivne mere u zoni ušća kanala Moravac u Zapadnu Moravu.

BONUS VIDEO: OBILNE PADAVINE U KRALjEVU - Nivo Ibra u porastu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024