BRČKANJE POČINJE U JULU: U Kuli posle tri godine napravljeno moderno kupalište

Z. R.

01. 06. 2022. u 07:26

U KULI bi ovog leta, posle dugo godina, trebalo ponovo da proradi bazen za kupanje. Umesto starog, koji je propao zajedno sa fabrikom "Kulski štofovi", u čijem je posedu bio, lokalna samouprava je u delu grada zvanom Vašarište napravila moderno kupalište. Reč je o bazenu olimpijskih razmera, sa jednim manjim za neplivače i "brčkavcem" za najmlađe.

БРЧКАЊЕ ПОЧИЊЕ У ЈУЛУ: У Кули после три године направљено модерно купалиште

Foto S. P.

- U junu će početi tehnički prijem ovih bazena, što će potrajati izvesno vreme, a potrebno je i da budu predati na upravljanje Sportskom centru kroz skupštinsku proceduru. Očekujemo da sve bude završeno do jula, kad bi veliki i dva mala bazena trebalo da prime prve kupače - kaže predsednik opštine Damjan Miljanić.

U objektima pokraj bazena radiće ugostitelji i trgovci, a deo prostora biće ustupljen Plivačkom klubu "Hajduk" i Atletskom klubu "Hajduk maraton tim". Na raspolaganju su i trim-staza sa tartan podlogom i teren za odbojku na pesku. U upravnoj zgradi biće uređena vežbaonica za aerobik.

Uz Opštinu, novac za izgradnju bazena obezbedile su kulske mesne zajednice Donji i Gornji grad i Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)