SELO GURNUTO U ZAPEĆAK: Meštani Sivca negoduju zbog slabe zastupljenosti svojih predstavnika u SO Kula

Z. RAJIĆ

26. 05. 2022. u 08:25

OD 37 odbornika u novom sazivu SO Kula, koji je posle lokalnih izbora, održanih 3. aprila, ozvaničen na nedavnoj konstitutivnoj sednici, iz Sivca su svega dva. To ne bi bilo čudno da je reč o nevelikoj mesnoj zajednici, ali je Sivac po broju stanovnika (7.895) treće, a po površini atara (15.500 hektara) najveće naselje u kulskoj opštini. Meštani smatraju da je broj njihovih zastupnika u opštinskoj skupštini još jedan pokazatelj da je selo gurnuto u zapećak.

СЕЛО ГУРНУТО У ЗАПЕЋАК: Мештани Сивца негодују због слабе заступљености својих представника у СО Кула

Foto S. P.

Sivčane u lokalnom parlamentu predstavljaju Velibor Milojičić (SNS), koji je izabran za predsednika SO, i Dušan Šupica (SPS). Trebalo je da u skupštinskim klupama bude i Đorđo Peruničić, predsednik MO SNS u Sivcu, ali je on izgubio odbornički mandat izborom u Opštinsko veće.

- Samo dva odbornika iz Sivca, to je apsurd nad apsurdima. Bio sam zatečen takvim stanjem na konstitutivnoj sednici. Osetio sam kao da neko nešto radi protiv našeg sela - rekao je Šupica.

On je na listi SPS, koja je imala 20 kandidata za odbornike i uspela da dobije tri, bio treći po redu. Na listi "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" bilo je 37 kandidata, a skupštinske mandate je osvojio 21, od čega 19 članova SNS i dvoje pripadnika SVM. Milojičić je bio osmi na spisku, a Peruničić 16. Sledeći Sivčani na toj listi su Tamara Zindović i Milenko Rajić, na 27. i 28. mestu, i Ema Lavro Vulić (SVM) na poslednjem, 37. mestu.

Milojičić, koji je u više navrata bio predsednik SO, a na tu funkciju se sada vratio kao bivši narodni poslanik, rekao je da broj odbornika iz Sivca ne znači da će ovo selo biti zapostavljeno. U predizbornoj kampanji vladajuće SNS isticalo se da su u Sivcu izgrađene sportska hala i "topla veza" između zgrade OŠ i fiskulturne sale, otvorena banka Poštanske štedionice i rekonstruisani Dom kulture, objekat Dečje ambulante i glavni put kroz selo.

Sivčani, međutim, ističu da selu najviše nedostaju kanalizacija i industrijski pogoni, koji bi ublažili alarmantnu nezaposlenosta, a nadali su se, kažu, da će se za to boriti više njihovih predstavnika u opštinskoj skupštini.

ISPRAVKA NA SLEDEĆIM IZBORIMA

KANDIDATI iz Sivca nisu uspeli da uđu u SO ni sa četiri druge izborne liste (GG "Kritična masa", GG "Kuljani i naš grad", "Zajednica Srba" i koalicija "Suverenisti, Narodna stranka i Ruska stranka").

- Dva odbornika nisu dovoljna da zastupaju interese Sivčana. Od naša četiri odbornika tri su iz Kule i jedan iz Ruskog Krstura. Na sledećim izborima vodićemo računa da ih bude i iz Sivca i ostalih naselja - kazao je Zlatko Ostojić, šef odborničke grupe "Kuljani i naš grad".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a