VRŠAČKOM NOVINARU NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO: Ivan Babić dobio priznanje Društva novinara Vojvodine

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

17. 05. 2022. u 09:33

VRŠAČKI novinar Ivan Babić, višedecenijski dopisnik „Politike ekspres“, a danas vlasnik dva lokalna medija – televizije „Lav“ i nedeljnih novina „Vršačke vesti“, dobitnik je prestižne nagrade za životno delo „Svetozar Miletić“, koju dodeljuje Društvo novinara Vojvodine.

ВРШАЧКОМ НОВИНАРУ НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО: Иван Бабић добио признање Друштва новинара Војводине

Foto J. J. Baljak

Babiću su diploma i srebrnjak „Beli anđeo“ uručeni za celokupan dopisnički i uređivački rad, jer je, kako je obrazloženo, neprestano prepoznavao naizgled obične ljudske sudbine, dileme i njihove životne probleme i u nadahnutim tekstovima ih predočavao drugima za primer, kolegama za uzor, ali i društvu za opomenu.

- On sam slovi za novinara i čoveka koji nikada nije ustuknuo od namere da u svojim medijima objavljuje istinu i različit pristup društvenim, životnim i političkim (ne)prilikama u Vršcu i širom Južnog Banata, opstavši kao retko koji pregalac, koji je uspeo paralelno da održi i unapredi dve informativne kuće pod jednim krovom, i to u najtežim vremenima za lokalno novinarstvo – stoji u obrazloženju Društva novinara Vojvodine.

Među dobitnicima su i drugi ugledni novinari.

Spomenica „Dušan Šijački“ uručena je čuvenom fotografu Milanu Živkoviću iz Kovina, uredniku časopisa „Refoto“, dok je nagradu „Dimitrije Frušić“ dobila saradnica lista za decu „Neven“ Bojana Golubović Nikolić iz Sombora.

Za agrarno novinarstvo nagrađena je Jelena Crnogorac iz TV Kikinde, a za uređivački rad Tatjana Međedović iz Gradske televizije „M“ iz Sremske Mitrovice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024