NA CENI ODMOR U PRIRODI I ove godine veliko interesovanje za etno turizam u kraljevačkom kraju

G. ĆIROVIĆ

12. 05. 2022. u 11:34

Ako je suditi po prva tri meseca ove godine tokom kojih je u kraljevačkom kraju ostvareno oko 22.000 noćenja, ovdašnje turističke poslenike očekuje još jedna uspešna letnja sezona.

НА ЦЕНИ ОДМОР У ПРИРОДИ И ове године велико интересовање за етно туризам у краљевачком крају

G.Šljivić

Tome u prilog ide i podatak da su početkom godine za samo nekoliko dana podeljeni vaučeri za boravak u nekoj od ovdašnjih turističkih desetinacija.

- Kao i lane, i ove godine je najveće interesovanje za boravak u etno i seoskim turističkim domaćinstvima na području Lopatnice, Bogutovačke i Mataruška Banje, sela Rudna na istoimenoj visoravni, kao i na planini Goč poviše Kraljeva. Domaći turisti se sve više okreću odmoru u prirodi, a povećano je i intersovanje gostiju iz inostranstva, naročito zemalja u okruženju – kaže Ana Mirosavljević, direktorka Turističke organizacije Kraljevo.

G.Šljivić

Etno turizam u Lopatnici kod Kraljeva

Na teritoriji Kraljeva ukupno je registrovano oko 100 seoskih domaćinstava sa turističkom delatnošću, po čemu kraljevački kraj prednjači u Srbiji.

- Uz uspešne promo kampanje, saradnju sa TO Kraljevo i lokalnom samoupravom, kao i sve bogatiju ponudu, turizam je privredna grana koja se sve brže razvija na području grada na Ibru – zadovoljno trljajući ruke poručuju ovdašnji turistički poslenici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku