NASTAVAK DUGOGODIŠNJE SARADNJE: Gradonačelnik Šapca ugostio ambasadora Japana u Srbiji

V. M.

22. 04. 2022. u 19:24

GRADONAČELNIK Šapca Aleksandar Pajić ugostio je ambasadora Japana u Srbiji, Kacumatu Takahika i istakao da će Šabac nastaviti da neguje dugogodišnje bratske odnose sa Fuđimijem i prijateljske sa Japanom.

НАСТАВАК ДУГОГОДИШЊЕ САРАДЊЕ: Градоначелник Шапца угостио амбасадора Јапана у Србији

Foto: V. Mitrić

- Zadovoljstvo mi je da sam na dan kada svečano obeležavamo Praznik grada Šapca imao priliku da ugostim njegovu ekselenciju gospodina Takahika -rekao je Pajić. - Ove godine navršava se 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Japana i 40 godina od bratskih odnosa između Šapca i Fuđimija. Šabac je jedini grad u Srbiji koji neguje bratske odnose sa nekim gradom u Japanu. Povelja o bratimljenu potpisana je oktobra 1982. kada je u dvorištu Medicinske škole „Dr Andra Jovanović” u Šapcu posađeno drvo japanske trešnje koje raste i posle 40 godina, kao i naše prijateljstvo. U poslednjih dvadeset godina Japan je Srbiji pomagao kroz različite projekte i donacije koje su prešle 510 miliona evra.

Pajić i Takahiko su razgovarali o nastavku saradnje dve zemlje u oblasti kulture, sporta i ekonomije. Prvi projekat sa Fuđimijem već je dogovoren, a to je razmena učenika na relaciji Šabac – Fuđimi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri