BEZBEDNO ŠKOLOVANJE ZA 4.000 UČENIKA: Podrška kompanije NIS osnovnim i srednjim školama u Kikindi

Promo

05. 04. 2022. u 15:51

BEZBEDNOST dece u školama i kvalitetno obrazovanje vrednosti su koje kompanija NIS deli sa zajednicom u kojoj posluje.

БЕЗБЕДНО ШКОЛОВАЊЕ ЗА 4.000 УЧЕНИКА: Подршка компаније НИС основним и средњим школама у Кикинди

Foto: Promo

Tako je u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, NIS donirao sredstva u iznosu od 17 miliona dinara za unapređenje bezbednosti dece i nastavnika u 12 osnovnih i srednjih škola u Kikindi. Uvođenjem savremenih sistema zaštite poput video-nadzora, alarma i SOS tastera, više od 4.000 učenika u ovom gradu imaće veću bezbednost, a školska imovina efikasniju zaštitu.

Ovim povodom predstavnici Grada Kikinde, kompanije NIS i Gradskog veća za kulturu i obrazovanje, posetili su Osnovnu školu „Sveti Sava“ koja je jedna od podržanih u okviru programa „Zajednici zajedno“. Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde, ovom prilikom je istakao značaj saradnje kompanije NIS i Grada u okviru podrške zajednici.

Foto: Promo

 

- Nastavljamo projekte društvene odgovornosti sa NIS-om, koji su otpočeti još 2009. godine. U tom periodu zajedno sa kompanijom NIS realizovali smo 164 projekta u koje je uloženo 236 miliona dinara. Neki od njih su izgradnja parkova, igrališta, podrška vrtićima i školama. I ovim projektom nastavljena je tradicija podrške i jasno pokazujemo opredeljenje Grada da vodimo računa o deci - rekao je Lukač, dok je Milan Borenović, rukovodilac pogona Severni Banat u kompaniji NIS, izrazio zadovoljstvo realizacijom projekata koji su namenjeni bezbednosti najmlađih.

Foto: Promo

 

- Ovaj projekat sproveli smo zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom unutrašnjih poslova i našim lokalnim partnerom Gradom Kikindom. Podsetio bih i na to da smo i tokom prošle godine, u okviru programa „Zajednici zajedno“, uložili 15,5 miliona dinara namenjenih za realizaciju pet projekata iz oblasti zaštite životne sredine u Kikindi. I u narednom periodu nastavićemo da ulažemo u zajednicu i budemo partner na projektima koji doprinose opštem boljitku svih nas - objasnio je Borenović.

Gordana Rackov, direktorka Osnovne škole "Sveti Sava" iz Kikinde, objasnila je da su među 12 škola koje su dobile donaciju osam osnovnih i četiri srednje škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAZNAJEMO! Vest koju je Vučić zaboravio da saopšti: 100.000 ljudi koji su dobili vaučere od 5.000, dobiće još 10.000 dinara