I SELIDBA PO FAZAMA: Nova zgrada Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu dobila upotrebnu dozvolu

G. ĆIROVIĆ

31. 03. 2022. u 05:30

POSLE decenijskih, uglavnom birokratskih peripetija, nova zgrada Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Kraljevu je konačno dobila upotrebnu dozvolu.

И СЕЛИДБА ПО ФАЗАМА: Нова зграда Завода за јавно здравље у Краљеву добила употребну дозволу

Novo zdanje ZZJZ u Kraljevu, Foto G. Šljivić

Ovaj reprezentativni objekat je po najvišim svetskim standardima sagrađen na istom mestu gde je pre 11 godina, posle snažnog zemljotresa koji je 2010. zadesio kraljevački kraj, srušena stara i teško oštećena zgrada ove ugledne zdravstvene institucije.

- Prve dve faze izgradnje su završene do 2014. i one su, uz troškove rušenja stare zgrade te projektovanje i pripremne radove, ukupno koštale 81 milion dinara. Poslednja faza je obuhvatila završetak svih radova, spoljašnje uređenje i adaptaciju pomoćnog objekta, a Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima je obezbedila oko 150 miliona dinara - kaže dr Aleksandar Macan, direktor ZZJZ u Kraljevu.

Kao jedna od najznačajnijih kapitalnih investicija u gradu na Ibru, nova, savremena zgrada Zavoda će raspolagati sa više od 2.000 kvadrata, a uz ambulantu za stanovnike naselja Higijenski zavod - predviđen je i pomoćni objekat u kojem će se nalaziti magacinski prostor. Sve to će omogućiti još kvalitetniji rad zaposlenih...

Dr Aleksandar Macan, Foto G. Šljivić

Kako je najavljeno, posle višegodišnjeg "podstanarskog" staža, i preseljenje će se obavljati po fazama, a ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti - sve bi trebalo da bude završeno tokom naredna dva meseca.

- Pre desetak dana je završen tehnički prijem i sada su u toku instalacije određenih sistema, koji će omogućiti premeštanje Zavoda sa stare lokacije u novu zgradu. Uz privođenje nameni određenih pozicija, očekujem da će sve naše službe na novoj-staroj adresi ponovo biti do početka juna - zaključuje dr Macan.

AMBULANTA

VEĆ za nekoliko dana, u sklopu nove zgrade ZZJZ sa radom bi trebalo da počne i zdravstvena ambulanta.

- Preseljenje iz privatnog prostora u kojem se nalazila minulih 12 godina obavićemo ovog vikenda. To je veliki posao jer imamo gotovo 6.000 zdravstvenih kartona, a tu je i zamašna medicinska oprema. Ipak, već od 4. aprila će u novom prostoru raditi tri lekarska tima, a ambulanta će pacijente primati svakog radnog dana u dve smene - kaže v.d. direktorke Doma zdravlja dr Mirjana Krčevinac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega