MILOŠ VUČEVIĆ DOČEKAO BRZI VOZ U NOVOM SADU: "Ovo su oni dani kada se stvara istorija kakvu želimo" (FOTO)

Novosti onlajn

19. 03. 2022. u 13:37

"OVO su oni dani koje ćemo spominjati našoj deci i unucima, ovo su oni dani kada se stvara istorija kakvu želimo, ona prava, pobednička i menjalačka istorija, istorija koja oblikuje naše i živote naših potomaka i čini ih trajno boljim i kvalitetnijim", napisao je na svom Instagram profilu gradonačelnik Novog sada Miloš Vučević.

МИЛОШ ВУЧЕВИЋ ДОЧЕКАО БРЗИ ВОЗ У НОВОМ САДУ: Ово су они дани када се ствара историја какву желимо (ФОТО)

Foto: Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

- "Soko", brzi voz iz Beograda, u 11.50 je "sleteo" u Novi Sad, dočekalo ga je 8.000 oduševljenih ljudi, a gosti koji su uveličali ovaj grandiozni dan za Novi Sad su najviši mogući - naš predsednik Aleksandar Vučić i predsednik našeg poštovanog suseda Mađarske gospodin Viktor Orban.

- Nakon dolaska prvog "Sokola" i istorijskog započinjanja sa radom prve deonice brze pruge Beograd-Budimpešta, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, u Gradskoj kući potpisan je Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na Izgradnji obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko Dunava na državnom putu IIA reda br.111!

- Četvrti most preko Dunava od danas i zvanično kreće sa realizacijom, a smeli planovi nekadašnjih gradskih otaca stari pola veka uskoro će oživeti. Pored brzih vozova naš grad će dobiti i arhitektonski biser, novu gradsku "kičmu", koja će omogućiti potpuno novu koncepciju razvoja privrednih i stambenih celina. Veliki gradovi postaju veliki ili još veći upravo posle ovakvih kapitalnih projekata, njihova istorija se tada "lomi", menja se pravac njihovog razvoja, a krivulja rasta ide "nebu pod oblake".

- Imamo sreću da za vreme naših života prisustvujemo ovakvim veličanstvenim, do skoro nezamislivim događajima. Gostima hvala na poseti, uveličali su ovaj istorijski dan, putnicima srećan put, majstorima srećni radovi, a vi, sugrađani, radujte se, dugo se nešto lepše nije desilo u našem divnom Novom Sadu - napisao je gradonačelnik Vučević. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024