PARKING POD PARKOM: Počinju radovi na izgradnji podzemne garaže u blizini Banovine

Z. GRUMIĆ

15. 03. 2022. u 05:55

OGRAĐIVANjEM prostora oivičenog ulicama Vladike Platona, Stražilovske i Banovinskog prolaza, praktično je počela izgradnja podzemne garaže ispod parkovske površine u centru Novog Sada, u neposrednoj blizini zgrada Skupštine AP Vojvodine i Pokrajinske vlade, popularnog zdanja Banovine.

ПАРКИНГ ПОД ПАРКОМ: Почињу радови на изградњи подземне гараже у близини Бановине

Ograđen prostor za radove, Foto N. Karlić

Prva od četiri nove garaže na centralnim gradskim lokacijama, koje će biti izgrađene u skladu sa ugovorom o koncesiji zaključenim između Grada i Privrednog društva "Javne garaže" Novi Sad, planirano je da ima 180 parking mesta raspoređenih u dva podzemna nivoa, što će, ako ne umanjiti, ono barem ublažiti hronični problem parkiranja automobila u centru.

- Obaveza je, apsolutno, da park bude očuvan - izričit je bio gradonačelnik Miloš Vučević prilikom potpisivanja koncesionog ugovora u avgustu 2020. sa predstavnicima Privrednog društva koje su osnovali "Best in Parking - Holding AG" iz Beča, jedna od najvećih svetskih kompanija u oblasti izgradnje i upravljanja javnim garažama, i građevinska kompanija "Inobačka" iz Novog Sada.

U međuvremenu obavljene su neophodne procedure i stekli su se uslovi da uskoro počne izgradnja još dve podzemne garaže, i to u Ulici Modene, sa 270 parking mesta i na Trgu republike kapaciteta 400 mesta. Nadzemnu spratnu garažu u Šafarikovoj ulici, na mestu autobuskog stajališta JGSP, zasad koče nerešeni imovinsko-pravni odnosi oko otkupa određenih objekata na toj lokaciji.

JABLANOVI OPSTAJU

GRADITELjI tvrde da će višedecenijska stabla jablanova i druge sadnice biti sačuvane tokom izgradnje na toj parkovskoj površini od 6.600 kvadratnih metara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

RUSIJA će analizirati ograničenja koja je Poljska uvela na kretanje ruskih diplomata na njenoj teritoriji i preduzeti uzvratne mere, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

27. 05. 2024. u 18:27

Komentari (0)

ŠOK! Ne ide na EURO 2024 jer mu devojka previše dobro izgleda - pa je odlepio?! (FOTO/VIDEO)